Ferit Şahenk, Somalı madenci ailelerine destek verdi

Güncelleme Tarihi:

Ferit Şahenk, Somalı madenci ailelerine destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 16:34

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Soma faciasında yaşamını yitiren madenci ailelerinin çocuklarına eğitim destiği için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Protokole göre Şahenk; halihazırda üniversitelerde eğitim gören ve 2014 – 2015 öğretim döneminde üniversiteye başlayacak öğrenciler ile beraber, şu an lise son sınıfta okuyan, üniversiteye hazırlanan öğrencilere de burs vererek, eğitim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunacak. Şahenk’in bireysel katkısının yanı sıra Doğuş Grubu’nun Soma’nın sağlık, barınma ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı sosyal yardım projesinin çalışmaları da sürüyor.

301 KONUT İNŞA EDİLECEK

Şahenk’in bireysel katkısının yanı sıra, Doğuş Grubu da bölgenin sağlık, barınma ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için AFAD ile bir protokol imzaladı. Bu protokole göre, kazada hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ikamet edeceği, 301 adet tam donanımlı konut inşa edilerek bölgede bir mahalle oluşturulacak.

Haberin Devamı

Bu alanda konutların yanı sıra ilköğretim okulu ve çocuk parkı da yapılacak. İnşa edilecek söz konusu alanlardan başta mahalle sakinleri olmak üzere, tüm madenci aileleri ve bölge halkı da yararlanabilecek. Mahallenin kurulması ile ilgili hazırlıklar hızla devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!