Ruslar yine Kırım Tatar Milli Meclisi’ni bastı

Güncelleme Tarihi:

Ruslar yine Kırım Tatar Milli Meclisi’ni bastı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 16:39

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanları, geçtiğimiz günlerde girdikleri Kırım Tatar Milli Meclis binasına bir baskın daha düzenledi.

Haberin Devamı

Polis ve silahlı sivil milislerin bugün de yerel saatle 15.30 civarında meclisin etrafını sardıkları bildirildi. Meclisin karşısındaki parkta oturan Tatar Türkü bir Kırımlının bildirdiğine göre, kar maskeli askerler meclisin etrafını sararak güvenlik önlemi aldıktan sonra içeri girdiler.

Rusların Kırım’daki bazı uygulamalarına karşı çıkan Kırım Tatarlarına gözdağı vermek için bazı evlerde de Rus askerlerinin arama yaptıkları öğrenildi.

Kırım’ın başkenti Simferopol’da (Akmescit) geçtiğimiz günlerde yapılan baskında Rus güvenlik birimleri binanın içindeki Kırım Vakfı ile meclisteki yönetim odalarında aramalar yapmışlardı. Bu aramalar sırasında Kırım Tatar Milli Meclisi toplantılarıyla ilgili yazışma ve protokoller, dini kitaplarla meclise ait bilgisayarlara el konmuştu. Rus güvenlik birimleri Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Meclisteki odasında bulunan demir kasasını kırdıktan sonra içinde bulunan belge ve kişisel eşyaları da götürmüşlerdi. Kırım Tatarları bölgede düzenlenen bağımsızlık referandumunu boykot etmişti. Rus makamlarının bütün çabalarına rağmen Kırım Tatarlarının çok az bir bölümü referanduma katılıp oy kullanmıştı.

Haberin Devamı

Ruslar yine Kırım Tatar Milli Meclisi’ni bastı

BAKMADAN GEÇME!