İstanbul'da fırtına yıktı geçti

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda fırtına yıktı geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:06

İstanbul'da dün etkili olan fırtına nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü. Beyoğlu Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam eden bir inşaatın iskeleleri çöktü. Kaza sonucu biri çocuk beş kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Aniden başlayan fırtına, Divan Otel'inin ve Gezi Parkı'nın karşısında bulunan Taksim Elmadağ'da yapımı devam eden inşaatın iskelelerini uçurdu. O esnada seyir halindeki dört araç iskelelerin altında kaldı. Şu an itibariyle kaza yerine kimsenin girmesine izin vermedi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza sonucu biri çocuk, beş kişi yaralandı. Taksim'den Şişli yönüne trafik tamamen kapatıldı.

İstanbulda fırtına yıktı geçti


Kazanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan ağaçların büyük bir faciayı engellediği görüldü. Caddede bulunan ağaçlar, devrilen iskelelerin Tarlabaşı'ndan gelen tünelin çıkışına düşmesini engelledi. Eğer çöken iskele tünel çıkışına düşseydi onlarca araç enkaz altında kalacaktı.




GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Enkazın altında kalan ticari taksinin şoförü:

"Yağmur gibi düşmeye başladı. Hortum olduğunu hissettim. Savrularak gelmeye başladı, Allah'tan dik olarak gelmedi, çapraz düşmeye başladı. Araçta yolcum vardı, ona da bir şey olmadı. Ben o panikte bir şey göremedim. İtfaiye de yetişti. İtfaiyeye yol açmaya çalışıyordum."

"Rüzgar esti bir anda kırılmaya başladı. Önce sağ sonra sol tarafından yıkıldı. Yürüyen bir insan yoktu. İki taksinin üzerine devrildi."

"Kaza yerinde dilenen bir kadın vardı. Bebekle çocuğu kurtardılar. Kadını merak ediyorum. Çıkardılar mı acaba?"

"Ben Gezi Parkı'na inerken, ses ve gürültü geldi. Aniden iskele komple çöktü. Arabalar geliyordu, itfaiye geliyordu. O an kalabalık değildi. Ama beş yaralı olduğunu duydum."

İstanbulda fırtına yıktı geçti

Kazadan önce ve sonra Cumhuriyet Caddesi girişi


Haberin Devamı

FIRTINA İSTANBUL'U VURDU

Bu arada Beyoğlu, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz, Şişli, Eyüp, Kadıköy ve Güngören'de fırtına nedeniyle çatıdan kiremit ve bacaların uçtuğu, ağaçların yerinden söküldüğü şeklinde gelen ihbarlar da iftfaiye ekiplerince değerlendirildi.

Haberin Devamı

KURBAN PAZARINDA ZOR ANLAR

Sultangazi Belediyesi kurban satış ve kesim alanında kurulan çadırlar fırtınanın etkisiyle yıkılırken, bazı vatandaşlar da hafif yaralandı. Kastamonu'dan gelen hayvan satıcısı Nazım Hüseyin Baş, "Çadırlarımız fırtınadan uçtu, hayvanlarımız açıkta kaldı. Mağdur olduk. Bugün bu fırtınada satış olmadı" dedi.

İstanbulda fırtına yıktı geçti


MERTER'DE TAHTA LEVHALAR UÇTU

Merter'de bir inşaatın tahta levhaları araçların üzerine uçtu. Onlarca araç zarar gördü. Merter Yanyolu trafiğe kapandı.

İstanbulda fırtına yıktı geçti


FIRTINANIN HIZI 80 KM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün öğleden sonra İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtınanın hızı, 80 kilometre/saate kadar ulaştı.


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!