Beytepe'de öğrenciyi ring çarptı

Güncelleme Tarihi:

Beytepede öğrenciyi ring çarptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:17

Pazartesi günü ders başı yapan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’ndeki öğrenciler, güne ‘ring’ çilesiyle başladı. Metro ve özel halk otobüsleriyle Beytepe Köprüsü’ne ulaşan öğrenciler, kampüse gidemeyince, Eskişehir Yolu’nda eylem yaptı. Ring çilesi dün de devam edince öğrenciler, “Ring çözüm değil. Bayramdan ulaşım sorunu daha da büyüyecek” diyerek, yetkililere seslendi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda uygulamaya koyduğu ‘ring’ seferleri, pazartesi sabahı Hacettepe Üniversitesi’nin ders başı yapmasıyla yetersiz kaldı. Metro ve özel halk otobüsleriyle Beytepe Köprüsü’ne kadar gelen öğrenciler, ring seferleri yetersiz kalınca çileden çıktı.
Geçtiğimiz yıllarda 230 numaralı EGO otobüsü ve üniversitenin semt servisleri ile şehir merkezine ulaşan öğrenciler, yeni uygulama ile Çayyolu metrosunun Beytepe istasyonundan kalkan 130 numaralı Hacettepe ve 174 numaralı Beysukent ring otobüslerine sığmadı.
Pazartesi sabahı oluşan öğrenci kuyruğu, Eskişehir Yolu’na kadar uzandı. İlk gün mağduriyeti yaşayan öğrenciler, yolu trafiğe kapatıp, yaşadıkları durumu protesto etti. Öğrencilerin eylemine Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de destek verdi. Araç trafiğinin de akmadığı bölgede makam otosundan inen Rektör Tuncer, öğrencilerle birlikte okula yürüyerek gitti.

Haberin Devamı

Beytepede öğrenciyi ring çarptı

7’DEN 17’YE ÇIKTI

İlk gün çilesinin ardından Ankara Hürriyet, dün sabah üniversiteli öğrencilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. İlk gün 7 olan ring seferi sayısının tepkilerin ardından ikinci gün 17’ye çıkarıldığını belirten öğrenciler, “Ring çözüm değil. Okulun ilk haftası olması nedeniyle yoğunluk az. Bayramdan ulaşım sorunu daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

METROLAR BALIK İSTİFİ

Üniversite öğrencilerinden Umut Kahraman Ezber, EGO otobüslerinin kaldırılmasıyla metrodaki yoğunluğun arttığına dikkat çekerek, “Metronun içi balık istifi. Ring otobüslerinin yetersizliği nedeniyle 75 dakikalık ücretsiz aktarma süresine yetişemiyoruz. Bir kez daha para ödemek durumunda kalıyoruz. Ring otobüsüne binmek de ayrı dert. Uzun kuyruklar, hınca hınç dolu otobüs. Öğrenciye bu kadar eziyet edilmemeli” diye konuştu.

Beytepede öğrenciyi ring çarptı

Haberin Devamı

OTOSTOP TRAFİĞİ

Ring otobüslerine binmek için uzun kuyruklara girmek zorunda kalan Hacettepeliler, çareyi otostopta aradı. Okula otomobilleriyle gelen öğrenciler ve üniversite personeli de ring seferlerinden mağdur olduklarını söyledi. Yetersiz olan ring seferleri nedeniyle öğrencilerin yollara döküldüğünü belirten sürücüler, otostopçular nedeniyle trafiği durma noktasına geldiğini kaydetti. Öte yandan, Beytepe Kavşağı’ndaki yoğunluk, Eskişehir Yolu’nda da araç trafiğinin aksamasına neden oluyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ VAR

Beytepe Kampüsü’ne ulaşmakta güçlük çeken Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları soruna Twitter üzerinden tepki gösterdi. Ulaşım sorunu nedeniyle okula gitmediklerini belirten öğrenciler, ring otobüsüne binmek için girdikleri sıranın sonunu göremediklerini aktardı. Öğrencilerin tweetleri ise şöyle:

Haberin Devamı

- @TueZeken Hacettepe Beytepe öğrencilerinin okula ulaşım yolu yok. Hergün 6 km yol yürüyoruz. Araçlarımızı geri istiyoruz.
- @oyleseviyosam Sırf Beytepe Köprüsü’ndeki eziyeti yaşamamak için iki gündür okula gitmiyorum.
- @Exhilaro_ Ulaşım sorunu devam ettikçe Beytepe’ye her defasında küfrederek gidicem. Gerçekten hakediyor.
- @gatgadam Beytepe metrosu açılınca otobüs ve servisler kalkmış, doğru düzgün ring de koymamışlar, ulaşım eskisinden beter olmuş. İmkansızı başarmışlar.
- @haticeozerr Beytepe’ye ulaşmaya çalışanlar olarak sabahları düzenli sinir krizlerine gireceğiz sanırım.
- @ebrununyolu Bu sene Beytepe yollarında sefil olacağız gibi...
- @busracebeciii Beytepe Köprüsü’ndeki sıranın sonunu göremiyorum.
- @failiDeli Beytepe’de okuyorsanız otobüs sırasının sonunu görememek çok doğal maalesef...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!