Dikili'de farklı kültürler sahnede

Güncelleme Tarihi:

Dikilide farklı kültürler sahnede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:01

İZMİR’in Dikili İlçesi’nde belediyenin organizasyonunda Rusya, Kosova, Belarus, Sırbistan, Karabağ, Yunanistan ve Türkiye’den halk oyunları ekiplerinin katıldığı Dikili Trophy 2014 Halk Oyunları başladı.

Haberin Devamı

Farklı kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapan Dikili’de Rusya, Kosova, Belarus, Sırbistan, Karabağ, Yunanistan ve Türkiye’den halk oyunları ekipleri buluştu. Etkinlik aralarında Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun, Belediye Meclis üyeleri, Anea Travel Genel Koordinatörü Besim Biberoviç, misafir Halk Oyunlar ekiplerinin yöneticileri, halk oyunları ekipleri ve vatandaşların oluşturduğu kortejin dün (pazartesi) Atatürk Caddesi’nden Dikili Atatürk Meydanı’na yürümesiyle başladı.

Belediye Başkanı Tosun, "Barışçıl bir dünya, mutlu ve huzurlu bir yaşam için dünyanın dört bir yanından gelen dostlarımızla gönül gönüle düzenlemiş olduğumuz Dikili Trophy 2014 Halk Oyunları günlerimizde haykırıyor, yurtta barış dünyada barış diyoruz. Dünyanın her yerinde dinine, ırkına bakmadan katliamlar oluyor. Bizlerde diyoruz ki savaşlar olmasın çocuklar öldürülmesin. Kardeşlik, dostluk ve sevgi kazansın" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından etkinliğe katılan halk oyunları ekipleri, Başkan Tosun’a bir sürpriz yaptı. Sahneye çıkan halk oyunları ekipleri, bir ağızdan "Happy Birthday To You" şarkısını söyleyip Başkan Tosun’un doğum gününü kutladı. Organizasyonun bugün Çandarlı’da düzenlenecek finalle sona ereceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!