Alsancak'ta ceza gecesi

Güncelleme Tarihi:

Alsancakta ceza gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 11:36

KONAK Belediyesi, Alsancak'ta gürültü kirliliğine sebep olan 14 işletmeye ceza kesti. Yönetmelikte belirtilen ses sınırının çok üzerinde müzik yayını yapan 11 işletmeye 21 bin 115 lira para cezası kesilirken, daha önce ceza kesilmesine rağmen gürültü yapmaya devam eden üç işletme 42 bin 230 lira para cezasının yanı sıra üç gün süreyle kapatıldı.

Haberin Devamı

İzmir'in gözde eğlence merkezlerine ev sahipliği yapan Alsancak'ta, Konak Belediyesi'nce gürültünün önlenmesi adına yürütülen denetimler sıklaştırıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ona bağlı sokaklardaki barlarda ses denetimi yapan Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yönetmelikte belirtilen sınırları aşan 14 işletmeye ceza kesti. Tüm uyarılara rağmen gürültüye son vermeyen 11 mekana 21 bin 115 lira para cezası uygulanırken, daha önce ceza alan 3 işletmeye bu kez 42 bin 230 bin lira para cezası ve üç günlük mekan kapatma cezası verildi. Kapatma cezası alan işletmeler Konak Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi.


MEKAN SAHİPLERİ UYARILMIŞTI

Alsancak'ta gürültüyü önlemek adına çalışmalar yapan Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda bölgede faaliyet gösteren eğlence mekanlarının sahipleriyle toplantı yapmıştı. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şemi Albat ile İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt ve bölge muhtarları katılmıştı. İlki mayıs ayında yapılan toplantının ikincisinde de eğlence mekanlarına gürültüyü önlemeleri için müziğin sesini yasal seviyeye çekmeleri yönünde uyarılarda bulunulmuştu.

Haberin Devamı

Alsancakta ceza gecesi


10 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ
Özellikle eğlencenin yoğun olduğu cuma ve cumartesi günleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve ona bağlı sokaklarda faaliyet gösteren eğlence mekanlarında yüksek düzeyde müzik yayını yapılmasından ötürü vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, gürültünün yasal seviyeye çekilmesi için işletmelere 10 günlük süre vermişti. Gürültüyü önleme konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Pekdaş, kurallara uymayanlara yasa gereği yüklü miktarda para cezası verileceğini, gürültü yapmaya devam eden işletmelere ise ruhsat iptaline kadar giden cezalar uygulanacağını söylemişti.

Haberin Devamı


YERİNDE DENETİM YAPTI

Toplantının ardından geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni gezen Başkan Pekdaş, Gazi Kadınlar Sokağı başta olmak üzere, eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu sokaklarda incelemelerde bulundu. Aşırı gürültü yapan mekanlarda Pekdaş'ın talimatı üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ölçümler yapıldı. Denetimler sonucu tüm uyarılara rağmen yönetmelikte belirtilen ses sınırının çok üzerinde müzik yayını yapan 14 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!