TÜSİAD'dan 'Kadın-Erkek Eşitliği' temalı kısa film yarışması

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADdan Kadın-Erkek Eşitliği temalı kısa film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 11:04

TÜSİAD, üniversite öğrencilerine yönelik, “Kadın-Erkek Eşitliği” temalı kısa film yarışması başlattı. Yarışmanın amacı; genç nesillerin toplumsal zihniyet dönüşümünü hızlandırıcı gücünden hareketle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Bu kısa film yarışması ile “kadın-erkek eşitliğinden ne anlıyorsunuz, kadın-erkek eşitliği nasıl olmalı, mevcut eşitsizlikler sizi ve çevrenizi nasıl etkiliyor?” gibi sorulara cevap aranıyor.

Yarışmada, “en çok 1 dakika süreli” ve “en çok 5 dakika süreli” olmak üzere iki kategoride kısa film başvuruları alınacak. Kadın-erkek eşitliği hakkında her şey kısa filmlerin konusu olabilecek.

Yarışmada birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye de 3 bin TL verilecek.

Başvuru Koşulları ve Süreci:
• Yarışma tüm üniversite öğrencilerinin (ön lisans, lisans, lisansüstü dahil) katılımına açıkt Katılımcılar başvurunun son tarihi olan 14 Kasım 2014’te 18 yaşını tamamlamış olmalı ve Türkiye’de ikamet etmeli.
• Yarışmada biri en fazla 1 dakika (60 saniye) uzunluğunda ve diğeri en fazla 5 dakika (300 saniye) uzunluğunda iki film kategorisi bulunuyor. Katılımcılar her iki kategoriye başvurabilecekleri gibi, sadece bir kategori için de yarışmaya başvurabilecek. Katılımcılar, bireysel ya da ekip olarak, her bir kategori için sadece bir kısa film ile yarışmaya katılabilecek.
• Filmin dili Türkçe olacak. (Anlatıcısız – sessiz – sadece grafik içerikli kısa filmler de kabul edilecek)
• Kısa filmler gösterime uygun, mpeg2 veya mpeg4, h264 formatında, 1080 (HD) çözünürlükte olacak, DVD, CD veya flash diske kaydedilecek.
• Katılımcılar, imzaladıkları katılım şartnamesini, eksiksiz ve okunaklı biçimde doldurdukları katılım formunu, bir adet fotoğraflarını, kısa film eserinin/eserlerinin uygun formatta kaydedilmiş şekilde ve üzerinde eser sahibinin ve eserin adının yazılı olduğu 2 adet kopyasını 1 adet zarfa koyarak kapalı halde aşağıdaki adrese elden veya gönderici ödemeli posta/kargo yolu ile en geç 14 Kasım 2014 saat 17.00 (TSİ)’ye kadar ulaştırabilecek.

TÜSİAD “Kadın-Erkek Eşitliği” Temalı Kısa Film Yarışması
Meşrutiyet Cad. No:46, 34420, Tepebaşı, İstanbul

Haberin Devamı

Yarışma sonuçları Ocak 2015'te açıklanacak.

Ayrıntılı bilgi http://www.tusiad.org/blog/tusiad-kadin-erkek-esitligi-temali-kisa-film-yarismasi-duzenliyor/ adresinden alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!