Ülker United Biscuits'i almak için teklifini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Ülker United Biscuitsi almak için teklifini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 10:55

İngiltere'nin en büyük bisküvi firmalarından United Biscuits'e teklif veren 3 firamadan biri Ülker oldu. Aralarında Ülker'in de olduğu 3 firmanın teklifinin 3.27 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. Şirket tekliflerle birlikte halka arz seçeneğini de değerlendiriyor. Şirket kararını Kasım ayında verecek.

Haberin Devamı

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre ABD'li corn-flake üreticisi Kellogg Co. Kanadalı emeklilik fonu Teachers' Pension Plan ve Türk bisküvi şirketi Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş., İngiliz kurabiye ve atıştırmalık yiyecek üretimi yapan United Biscuits Ltd. için 2 milyar euroya (3.27 milyar dolar) varan tekliflerle birbirleriyle yarışıyorlar.

Kaynaklara göre bu üç firma geçtiğimiz hafta United Biscuits firmasına verilen ilk raund tekliflerin de içinde yer almışlardı. Yine aynı kaynaklar ihaleye giren diğer iki firmanın İtalyan çikolata firması Ferrero SpA ve Filipinler firması San Miguel Corp. olduğunu söylerken, bu ikilinin henüz bir teklif yapmadığını ekledi.

Ülker United Biscuitsi almak için teklifini yaptı

Haberin Devamı

Tekliflerin ilk raundu United Biscuits özel hisse sahiplerinin yıllardır süren şirketten çıkma çabalarının ardından geldi. Blackstone Group ve PAI Partners, şirketi 2006 yılında 1.6 milyar euroya satın almıştı.

HABERİN DEVAMI WSJ.COM.TR'DE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!