10 numaramız artık yok

Sessizce ayrıldın aramızdan, Ümit Yaşar’ın şiirindeki gibi, “Gürültülü yaşadım, sessizce ölüyorum...” Güle güle İlhan Abi, İstanbul semalarında bir meleğin serenadı var bugün.

Haberin Devamı

İLHAN Abi ile en son TRTSpor'da Rio Yolu programının çekimlerine giderken konuşmuştuk.. Hürriyet Gazetesi'nin kafeteryasında Mehmet Arslan’la birlikte spor servisinden Umut, Ali Naci, Koray, İsmail Er de vardı. Bana “Kolombiya’yı çekmeye gideceksen sana Mondragon’un cep telefon numarasını verebilirim” demişti. Verdiği numaranın 542’li Telsim hattı olduğunu görünce kahkahayı patlatmıştık..
Mehmet Arslan, “15 yıl önceki telefon numarasını kullanıyor mu sanıyorsun İlhan Abi” diye çıkışmıştı, şöyle bir inceden..
Ah İlhan Abi ah.. 3 yıldır tanıyordum seni.. Çocukluk arkadaşlarım beni “Asker” diye çağırırdı.. Yıllar sonra bana çocukluğumu anımsatmıştın.. Hürriyet’e her ugradığımda zarifçe ayağa kalkıp “Hoş geldin Asker” hitabınla beni hemen ilkokul günlerime götürürdün..

* * *

Haberin Devamı

Spor servisinde her masanın sana söyleyecek bir lafı vardı.. Takılmadan edemezdi yan masa arkadaşın Umut Hızdil... Fatih Saboviç, senden gelecek sevimli bir kontr-cevap için neler yapardı.. İsmail Er seni işletirdi ama hiç de kül yutmazdın.. Hatta zaman zaman yeri gelir Mehmet Arslan’ın masasının yanına geçip İsmail’i gammazlardın, muzipçe: “Birkaç gündür erken çıkıyor bu hergele, haberin olsun müdür...”

SERViSi KAYNAŞTIRAN ADAMDIN...

Mehmet Arslan seni öyle severdi ki, her konuşmamızda senden mutlaka bir anekdot patlatırdı.. Seni şöyle betimlemişti.. “İlhan Abi, servisin neşe kaynağı, meslek büyüğüdür.. Onun varlığı bile servis için bir motivasyondur...”
İhtiraslardan arınmış, sinirlerini aldırmış bir şahsiyet olarak Hürriyet Spor Servisi’nin tutkalıydın be İlhan Abi.. İyi geliyordun o servise.. Misyonun çok farklıydı orada.. Kaynaştırıyordun oradaki insanları etrafında.. Orta sahanın maestrosuydun.. Kime pas verirsen o mutlu olurdu.. Yeri geliyordu öfkelendiğine de ayağının burnuyla sert paslar da atmıyor değildin..
Sadece spor servisinde değil Hürriyet’in her alanında nam salmıştın.. Yarenlik, dostluk, eğlence ve çelebiliğinle Doğan Medya Center’ın güzel adamıydın..
Bir gün bana “Asker, bana bak.. Bu romantik yazıların çok güzel.. Eğer bir gün ölürsem Mehmet Arslan sana beni de yazdırır mı ki? Bak yazdırırsa geçen Eusebio için yazmıştın ya, tam da onun tadında olsun yazacağın yazı ha” demiştin..

Haberin Devamı

10 numaramız artık yok

İlhan Söyler, hastaydı ama umutsuz değildi. Ziyaretine giden çalışma arkadaşlarıyla, yarın aralarına katılacak gibi “zafer selfiesi” çektirdi. Ama o gidişin dönüşü olamadı.

VASiYETiN KENDiLiĞiNDEN GERÇEKLEŞTi

Evet, dün Mehmet Arslan’ı aradığımda sesi kötü geliyordu, ağlıyordu. Bunun sebebini sorduğumda vefat haberin yeni gelmişti ve terk-i diyarına gözyaşı döküyordu..
Ve yarım saat sonra o beni aradı, “İlhan Abi’yi yazmanı istiyorum...” Sanki vasiyetin kendiliğinden gerçekleşti.. Ne kadar güzel adam olduğun burada bile ortaya çıktı işte.. İyi gazeteciydin.. Hep ilk röportajları senden okurduk, sarı-kırmızı renkli olanlarını.. Ölümün, Simoviç’i, Prekazi’yi, Tanju’yu, Hagi’yi, Fatih Hoca’yı, Mustafa Hoca’yı, Kubilay’ı, Alp Yalman’ı ve adını sayamayacağım birçok ismi derin üzüntüye boğmuştur..

* * *

Haberin Devamı

Yerin Hürriyet Spor Servisi’nde zor dolar.. 10 numarası yok artık oranın.. Sessiz kendi halinde bir adamdın ve de sessizce ayrıldın aramızdan.. Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Sessizce Ölmek şiirindeki gibi..
...Ha söndü ha sönecek yıllar önce yanan mum/Susmayın biliyorum, ben bir yalan dünyada/Gürültülü yaşadım, sessizce ölüyorum..
Güle güle İlhan Abi.. Istanbul semalarında bir meleğin melekleriyle serenadı var bugün..

‘Asker’ dedi, ‘Bir gün ölürsem arkamdan Eusebio için yazdığın gibi bir yazı yaz.’

Hürriyet Spor Servisi’nin bir 10 numarası yok artık. Yerinin dolması mümkün değil.

Futbol ve basında parlak yıllar

BİR süredir rahatsızlığı nedeniyle Bakırköy Acıbadem Hastanesi’nde tedavi görürken hayatını kaybeden yazarımız İlhan Söyler, 25 Mayıs 1948 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Küçük yaşlarda spora başlayan İlhan Söyler, futbolculukta parlak bir kariyer yaptı. Uzun yıllar, Fenerbahçe genç takımı, Gençlerbirliği, PTT, Karagümrük, Adana Demirspor ve Vefa formalarını giydi.
Aktif futbolculuk yaşamına son verdikten sonra spor basınına geçen Söyler, ilk olarak Milliyet Gazetesi’nde muhabirlik yaparak yeni mesleğine başladı.

Haberin Devamı

HÜRRiYET’TE 26 YIL

1988 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçen İlhan Söyler, spor sayfalarımızda yazarlığa devam ediyordu. Spor dünyasının nabzını tutan çok sayıda haber ve röportajlar onun imzasını taşıdı.

YILIN YORUMCUSU

İlhan Söyler, son olarak geçtiğimiz yıl Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin düzenlediği yarışmada, en iyi spor yorumcusu seçilerek birincilik ödülünü kazanmıştı.

Mesaj yağdı

F.BAHÇE, G.Saray, Orduspor ve formasını giydiği Gençlerbirliği ile Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği İlhan Söyler için başsağlığı mesajları yayınladılar.
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da başsağlığı diledi.

Yazarın Tüm Yazıları