Bu hakemle bir puan iyi

TRABZONSPORLU oyuncular, son 5 resmi maçta mağlubiyet görmemenin de güveniyle Başakşehir karşısına, daha cesaretli bir oyun anlayışı ve mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Haberin Devamı

Vahid Hoca, bu zamana kadar yaptığı antrenmanlarda belli ki coğunlukla defans anlayışını oturtmaya çalışmış ve bunu da oyunculara çok iyi öğretmiş. Her oyuncu topun arkasında fakat hücum anlayışının oturduğunu söylemek ise mümkün değil.

YUSUF KENDİNİ ELEŞTİRMELİ

Başakşehir oyunu kendi alanında kabul ederek tamamıyla kontraatak oynamaya çalıştı. Hal böyle olunca Trabzonspor orta sahada, hem alan, hem de topu daha çok ayağında tutabilmek için zaman buldu. Sadece final paslarında eksiklikler vardı.
Zeki Yavru, sağ tarafı ilk defa bu kadar çok kullandı. Ve Sefa ile iyi bir uyum içersindeydi. Sürekli defanstan gelip hücüma katıldı. Tabii aynı cümleleri sol kanat için yazmak isterdim ama burada oynayan Musa’nın hücuma hiç katılmaması Trabzonspor’un ofansif anlayısını eksik bıraktı. Ben maçta Yusuf’u çokaradım. Oyuna girdikten sonrasını kasetten izlemesi ve kendine çeki düzen vermesi gerekir.

Haberin Devamı

TFF TEDBİR ALMALI

Yeni transfer Cardozo’nun ilk 11’de olmaması önemliydi. Bir futbolcuya bu kadar para verip yanınızda oturtuyorsanız, burada bilmediğimiz ama yakında öğreneceğimiz bir sorun var demektir. Cardozo’nun, oyuna girdikten sonra görevini yaptığını da belirtelim. Cardozo’yu oynatmak için ille gol mü yemek gerekiyor, sormak lazım.
Hakem Özkahya yönetimiyle sınıfta kalmıştır, bir süre dinlendirilmesinde yarar vardır.
Ancak sahaya taraftar girmesinin mazur görülecek bir yanı yok. İnsanların takımlarına zarar vermekten kaçınması gerektiğini söylemeye gerek var mı?
Passolig konusuna da değenmek gerekiyor. Futbol Federasyonu’nun bu konuda acil tedbir alması şart. Statların bu kadar boş kalması, ne oynayan oyuncuları, ne futbolun diğer aktörlerini mutlu ediyor. Avrupa’da insanları stada çekmek için türlü organizasyonlar yapılırken, bizde bunların yaşanması tuhaf.

Yazarın Tüm Yazıları