Polise ‘taltif’ operasyonu: 13 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Polise ‘taltif’ operasyonu: 13 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:05

17 Aralık Operasyonu öncesi aktif görevde olan bazı polislere, ‘hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği’ iddiasına ilişkin soruşturmada, 17 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 13 polis arasında 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra görevden alınan Güvenlik Daire Başkanı Bekir A. ile Başkan Yardımcısı olan Halil D.’nin yanı sıra 4 komiser bulunuyor. 17 Aralık sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, başarılı Emniyet personeline verilen ‘maaş taltifi’ni inceleyen müfettişler, raporlarında “Emniyet’teki Cemaat yapılanmasının, taltif sistemini kendilerine yakın olan isimlere bağladığı, bu yapıya mensup olmayan polislerin mağdur edildiği, usulsüz dağıtılan taltif miktarının milyon lirayı bulduğu” iddiasına yer verdi.Soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 polis için ‘usulsüz taltif aldığı’ iddiasıyla gözaltı kararı verdi.

17’Sİ DE ÖN KOMİSYONDA GÖREVLİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nce yürütülen operasyon kapsamında dün şafak vakti, 10 ilde 20’ye yakın adrese baskın yapıldı. Ankara, Aksaray, Batman, İstanbul, Kars, Kütahya, Sakarya, Siirt, Şırnak ve Van’da yapılan operasyonda 17 şüpheliden 13’ü gözaltına alınırken, 1’i adresinde bulunamadı. Şüphelilerden 3’ünün ise yurtdışına çıktığı kaydedildi. Haklarında gözaltı kararı verilen 17 polisin, 17 Aralık Operasyonu’ndan önce ‘Maaş taltifinin ön komisyon aşamasında görev yapan ekip’ olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!