Dolar 6 ayın zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Dolar 6 ayın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:12

AMERİKA’da faizlerin hızlı artabileceğine yönelik geçen hafta gerçekleşen Fed açıklamasının ardından piyasalarda sular durulmuyor.

Haberin Devamı

Yeni haftaya 2.23 liranın hemen üzerinde başlayan dolar dün 2.2470 TL ile 24 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dolarda yükselişin bu hafta gerçekleşecek 6 yerel Fed başkanının konuşmasına bağlı olacağını belirten analistler, bu başkanlardan erken faiz artırımına yönelik açıklama gelmesi durumunda doların 2.25 TL seviyesinin üstüne çıkabileceğine dikkat çekti.

DRAGHI EN GÜÇLÜ ARACI AÇIKLADI

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Hedefli Uzun Vadeli Refinansman Operasyonu’nun (TLTRO) en güçlü araç olmasını beklediğini söyledi. TLTRO operasyonları ile bankalara özel sektöre kredi vermeleri için finansman sağlayacak olan Draghi Eylül ve Aralık aylarında TLTRO operasyonlarının kombinasyon içinde değerlendirileceğini söyledi. AB bölgesinde reel ekonomiyi canlandırma amacı taşıyan TLTRO ihalelerin ilk turu geçen hafta gerçekleştirilmişti. Bu ihalede bankalara 4 yıl vadede 82,6 milyar Euro şartlı finansman sağlanmıştı. Bankalar bu finansmanı özel sektöre kredi olarak aktarmak zorunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!