Polis, 9 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı

Güncelleme Tarihi:

Polis, 9 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 19:38

Kayseri'de, 9 yıl önce cesedi bulunan kadının, fuhşa zorlandığı ve bıçaklandıktan sonra kuyuya atılıp öldürüldüğü, zanlının ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Kazım Karabekir Mahallesi Akkaya Bağları mevkisindeki bir kuyuda 2005 yılında çürümüş halde bulunan kadın cesedinin kime ait olduğunun belirlenmesi için Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince geniş çaplı araştırma yapıldı.

Cesedin, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan Huriye A'ya ait olma ihtimali üzerine, kadının Adana'daki anne ve babasının mezarından DNA örnekleri alındı. Örneklerin uyuşmasıyla cesedin Huriye A'ya ait olduğu belirlendi.

Cinayet zanlısı M.K'nın "cinsel istismar" suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi. Şüphelinin, Huriye A'yı fuhşa zorladığı ve bıçakladıktan sonra kuyuya atarak ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen şüpheliler H.D, M.E. ve Ö.G. de eş zamanlı operasyonla yakalandı. Cinayet sırasında M.K'ya yardım ettiği iddia edilen H.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Zanlılar M.E. ve Ö.G. ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!