Okuma yazmayı 70 yaşında öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Okuma yazmayı 70 yaşında öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 19:26

Kızıltepe'de yaşayan Sultan Gümüş 70 yaşında okuma yazma öğrendi.

Haberin Devamı

Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) düzenlenen kursta 2. kademe okuma yazma kursuna katılan Gümüş, eğitimini başarıyla tamamladı.

Safra kesesinden ameliyat olduğu için belgesini almaya gidemeyen Gümüş, başarı belgesini hasta yatağında Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş'in elinden aldı.

Ermiş, başarısından dolayı kutladığı Gümüş'ü altın ile ödüllendirdi.

Kaymakam Ermiş, yaptığı açıklamada, kız çocuklarının okutulmaması nedeniyle okula gidemeyen ancak okuma azmini hiçbir zaman kaybetmeyen Gümüş'ün örnek bir davranış göstererek okuma yazma öğrendiğini söyledi.

Okuma yazmayı 70 yaşında öğrendi

"Açıköğretime kayıt yaptırması için teşvik edeceğiz"

Haberin Devamı

Gümüş'ün okumanın yaşı olmadığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Ermiş, şöyle dedi:

"Sultan teyzemizi tebrik ediyorum. Rahatsızlığından dolayı sertifikasını almaya gelemediğini öğrenince teyzemizi ziyaret edip aynı zamanda geçmiş olsun dileğimizi belirtmek istedik. Elini öpüp hayır duasını aldık. Allah kendisine sağlıklı uzun ömür versin. Sultan teyzemizi iyileştiğinde açıköğretime kayıt yaptırması için teşvik edeceğiz."
ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ise Gümüş'ün okumaya çok hevesli olduğunu, bu nedenle 1. kademeyi başarıyla tamamlayıp 2. kademe eğitimi aldığını anlattı.

Gümüş'ün diğer kursiyerlere de örnek olduğunu vurgulayan Yanar, Gümüş'ü sağlığına kavuştuktan sonra diğer kurslara da beklediklerini dile getirdi.

"Yeniden doğmuş gibiyim"

Gümüş de eşini genç yaşta kaybettikten sonra 4 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığını söyledi.

Fabrika ve atölyelerde aşçılık yaparak çocuklarını büyüttüğünü, 3'ü kız, 4 çocuğunu okuttuğunu belirten Gümüş, "Okuyamadım ama çocuklarımı okuttum. Emekli olduktan sonra içimdeki okuma hevesini dindirmek için ÇATOM'daki kursa kayıt yaptırdım" dedi.

"Okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim" ifadesini kullanan Gümüş, sertifikasını evime kadar getiren Kaymakam Ermiş ve ÇATOM sorumlusu Yanar'a teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!