Mogan yarışlarına takvim ayarı

Güncelleme Tarihi:

Mogan yarışlarına takvim ayarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:18

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun (TMF) düzenlediği Türkiye Sujeti Şampiyonası’nın 3’üncü ayak yarışları haftasonu Mogan Gölü’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Göl yüzeyindeki yosunların su jetlerinin mekanik aksamına girerek sporcuları zorladığı yarışmayla ilgili olarak yetkililer su seviyesi azaldığı için yosun tuttuğunu belirtti. Yetkililer, yarış öncesinde gölde yosun temizliği yaparken Kızılırmak’tan da su takviyesi yapıldığını aktarırken, yarışların mayıs ve haziran aylarında yapıldığı zaman yosun problemiyle karşılaşılmayacağı bilgisini verdi. TMF Asbaşkanı Hamit Dizman da yarış takvimini mayıs-haziran ayına göre ayarlayacaklarını belirtti. İlk iki yarışın Bodrum ve Antalya’da düzenlendiğini hatırlatıran Dizman, üçüncü yarışın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla Mogan Gölü’nde gerçekleştirildiği bilgisini verirken, yarışları Ankara’da geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

KADIN SPORCULAR BEĞENİ KAZANDI

Mogan’daki yarışlarda 22 yarışçı arasında yer alan kadın sporcular hem performanslarıyla hem de kalkış yarışlarında dereceye girerek beğeni kazandı. Dereceye giren isimler ise şöyle oldu:
Yamaha Stock Slalom: İsmail Koca, Atakan Atmaca, Uğur Piro
Yamaha Stock Slalom Bayanlar: Kübra Küçük, Nilgün Bayırlı, Ahu Atmaca
Yamaha Drag: Nilgün Bayırlı, Kübra Küçük, Galip Bebek
Open Class Drag: Veli Özkan Piro, Derin Sağun, Ali Komşusu
Open Class: Veli Özkan Piro, Galip Bebek, Ali Komşusu

Yarış sonrası ise yarışmacılar birbirinden akrobatik hareketlerle beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!