Üniversitelerarası Kurul toplandı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerarası Kurul toplandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 16:13

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun ev sahipliğinde Aydın'da toplandı. Atatürk Kongre Merkezi'ndeki toplantının açılışında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ilde bilim insanlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Aydın'ın, son yıllarda yakalanan hızlı kalkınma ve gelişme temposuna ayak uydurduğunu anlatan Ayyıldız, şunları söyledi:
"Ülkemiz son dönemlerde ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanda çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Emin adımlarla her yönde ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu ilerleme ve gelişmeler, ilimizin göz bebeği olan ADÜ'de daha berrak görülmektedir. Kurulduğundan bu yana güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir kurum olarak kentimizle bütünleşen üniversitemizle gurur duyuyoruz."

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da Adnan Menderes Üniversitesi'nin 45 bin kişilik bir aile olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Üniversite bir şehirde dinamizmin kaynağıdır. Bacasız sanayi olarak nitelendirebileceğimiz üniversiteler bulundukları terleri yeşerten, şenlendiren kurumlardır."

Prof. Dr. Birincioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öğretim üyelerinin özlük hakları ile ilgili gelişmeler olacağı yönündeki açıklamalarını çok önemsediklerini, hissedilir oranda yapılacağı belirtilen iyileştirmeyi merakla beklediklerini de sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

BAKMADAN GEÇME!