Yılın Ahisi ayakkabı ustası Mehmet Özsevgi

Güncelleme Tarihi:

Yılın Ahisi ayakkabı ustası Mehmet Özsevgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:17

Yılın Ahisi Özsevgi, esnafın artık küresel şirketlerle başa çıkamaz duruma geldiğini ve siftah yapmadan dükkan kapattığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ahilik haftası konuşmasını yapan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu hükümete enflasyonu yüzde 65’lerden yüzde 5’lere indirmesine esnaf teşlikatı olarak teşekkür edip ardından çalışan emeklilerden kesilen yüzde 15 destekleme primlerinin de kaldırılmasını ve hipermarket yasası konusunda da destek beklediklerini dile getirdi. Mutlu esnafın gelişen dünyada kendisini yenilemesi çağa ayak uydurması gerektiğini belirterek, "Artık siparişler bilgisayardan evden veriliyor. Sen esnaf olarak ne yapacaksın? Berber Ziya kardeşim gidecek müşteriyi evinden traş edeceksin. Şöför kardeşim Celil taksiyi insanlararın evine götüreceksin. Bakkal amca peyniri ekmeği eve kadar götürüp teknolojiyi, bilgiyi kullanacak" dedi.

Törene katılan AK Parti İzmir Milletvekil İlknur Denizli ekonominin önemli parçası olan esnaf için iyi şeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirirek, "Eksikliklerimiz konusunda sizlerle birlikte adım atarız. Hipermaketler yasası ve kesilen destek primleriyle ilgili çalışmalarımız var. Sizlerin desteğiyle bu sorunları halledeceğiz. Hepimizin hayatında bir esnaf var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!