O eski halinden eser yok şimdi

Güncelleme Tarihi:

O eski halinden eser yok şimdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 01:00

20 yaşındaki Marilyn Monroe'nun açık arttırmaya çıkarılan fotoğrafı, beklenenin çok altında bir fiyata alıcı buldu.

Haberin Devamı

Efsane Hollywood oyuncusu Marilyn Monroe'nun açık arttırmayla satılan fotoğrafı hayal kırıklığı yarattı. Henry Aldridge&Son Açık Arttırma Evi yöneticisi Andrew Aldridge, "Böyle ender bulunan bir fotoğrafın sadece 4 bin 250 sterline satılmış olması şaşırtıcı" dedi. Andrew, yanında negatifinin ve telif hakkının da verildiği fotoğrafın asıl değerinin en az 8 bin sterlin olduğunu söyledi.

İLK PROFESYONEL ÇEKİMİ

O eski halinden eser yok şimdi

Marilyn bu fotoğraf çekilirken henüz dünyaca tanınmıyordu. Hatta adı bile henüz Marilyn Monroe değildi. Doğum adı Norma Jean Baker olarak poz veren oyuncu, fotoğrafta 20 yaşında görülüyor. 1946'da Malubu sahillerinde çekilen bu fotoğraf ayrıca Monroe'nun ilk profesyonel çekimi olma özelliğini taşıyor. Monroe, o yıllarda savaş malzemeleri üreten bir fabrikada işçi olarak çalışırken, tesadüfen karşılaştığı ordu fotoğrafçısının kendisine model olabileceğini söyledikten sonra çekilmişti.

Haberin Devamı

GECELİĞİ, ÖDÜLÜ, HATTA RÖNTGEN FİLMİ BİLE SATILDI!

O eski halinden eser yok şimdi

Geçen yıl düzenlenen bir açık arttırmada Monroe'nun 1952 yılında aldığı bir ödül yaklaşık 62 bin dolara satılırken, giydiği gecelik de yaklaşık 21 bin dolara alıcı bulmuştu. Geçirdiği estetik operasyonları kanıtlayan röntgen filmleri ise 45 bin dolara yeni sahibini bulmuştu.

O eski halinden eser yok şimdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!