Almanya'yı sel götürdü

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı sel götürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 10:37

Almanya hafta sonunu şiddetli yağış ve sellerle geçirdi. Sağanak yağmur ve sel nedeniyle çok sayıda bina ve karayolu su içerisinde kaldı. Bazı yollarda ulaşım aksadı.

Haberin Devamı

Alman televizyonları yağışların Almanya'nın bazı bölgelerinde büyük hasara neden olduğunu bildirdi. Bavyera Eyaleti'nde Ingolstadt ile Münih arasında yağışın etkisiyle çok sayıda hasarlı kaza oldu. Nehirlerde suyun debisi yükselirken, birçok kesimde nehirler yataklarından taştı. Thüringen'de yollar tamamen sular altında kalırken çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Yağış ve sel Rheinland-Pfalz Eyaleti'ndeki Schiersfeld kentinde oturanları da çaresizlik içerisinde bıraktı.

Özellikle Thüringen Eyaleti'nde fırtına görülürken elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan yangında 10 bin euro tutarında saman balyaları yandı. Açıklamalara göre Hessen Eyaleti'ne 1 saat içerisinde metrekareye 51, Thuringen'de 65 litre yağış düştü. Yağışta sürüklenen çok sayıda araç çamur içerisinde kalarak hasar gördü. Mahsur kalanlar traktör römorkları ile kurtarılırken, itfaiye ekipleri yardım çağrısında bulunanlara yetişmekte zorlandı.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri yağışlı hava dalgasının birkaç gün daha etkili olacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!