Karyola modelleri

Güncelleme Tarihi:

Karyola modelleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 09:32

Yatak odası dekorasyonunun merkezini karyola oluşturur. Yatak odanızın büyüklüğüne, modeline göre karyolanıza karar vermelisiniz...

Haberin Devamı

Yatak başı ve ayakucu kapalı olan böyle bir karyolada kullanım alanı sadece yanlardan olacaktır. Dolayısı ile küçük odalarda bu tip bir model tercih etmek size yerden kaybettirebilir. Yatak odanızda yer probleminiz yoksa bu tip bir karyolayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Tüllerle süsleyebileceğiniz bu karyola ile yatak odanızda masalsı bir hava yaratabilirsiniz. Romantik bir insansanız bu ferforje yatak karyolası sizin için doğru seçim olabilir. Özellikle küçük odalarda, hem şık duracak hem de fazla yer kaplamayacak bir model olması nedeniyle tercih edilebilir.

Karyola modelleri


Ufak yatak odalarında bu modeli tercih edebilirsiniz. Yatak başı fazla yer tutmamasına rağmen oldukça görkemli bir görüntüye sahip. Yatağın üç kenarının da açık olması kullanım açısından kolaylık sağlıyor. Bu tip karyolalarda yatak örtüsü seçiminde dikkatli olmalısınız. Yatağın kenarlarından sarkan bir yatak örtüsü bu karyolaya uymayacaktır. Böyle bir modelde, yatak örtüsü olarak daha çok yatağın altına katlanabilen modelleri tercih edebilirsiniz. Sade ve şık bir görüntüye sahip bu tarz bir yatak başı ile karyola kullanmadan da yatağınıza şık bir hava verebilirsiniz.

Karyola modelleri


Yatak odasının merkezinde yatak bulunur. Dolayısıyla karyola yatak odasının en önemli mobilyasıdır. Karyolanızı seçerken yatak odanızın tarzını da belirlemiş olursunuz. Klasik modele sahip olan bu karyola oldukça şık. Ancak yatak ucunun da kapalı olması kullanım alanını biraz daraltacağı için çok küçük yatak odalarında kullanılması doğru olmayabilir. Bu model daha spor kumaşlar seçilerek tam klasik havasından çıkarılıp daha modern bir havada da kullanılabilir. Yine klasik görünümlü, bu defa ahşap olan bu karyola ayakucunda bir puf ile tamamlanmış. Bu puf karyolanın ayakucunu da elverişli hale getirmiş.

Karyola modelleri


Klasikten moderne geçiş yapan şık bir karyola modeli daha. Deri ya da kumaş kaplama bu karyola özellikle küçük odalar için daha elverişli olacaktır. Karyolanın altı sandık şeklinde de kullanılabilir. Klasik ve modern arası bir başka model. Bu modelin özellikle yazlık evlere daha çok yakışacağını düşünüyorum. Karyolanın üstüne renkli tüllerle sineklik de hazırlanabilir. Neşeli, spor bir yaşam sürenler için bu model çok uygun olacaktır. Bu karyola canlı ve renkli kumaşlarla kaplanabileceği gibi, sade kumaşlarla kaplanarak daha ciddi bir hava da verilebilir. Benim tarzım modern diyorsanız bu karyola modeli tam da size göre olacaktır. Gösterişten uzak ancak şık ve sade bir model.

Karyola modelleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!