Antep'in dördüz kaplanları

Güncelleme Tarihi:

Antepin dördüz kaplanları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 00:27

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 5 yaşındaki dişi kaplan Şila, dördüz yavru dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Yavru kaplanları basın mensuplarına tanıtan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni doğan yavruları bir süre kucağına alarak sevdi.

Şahin, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve en iddialı hayvanat bahçelerinden birisi olduğunu belirterek, hayvanat bahçesindeki tüm hayvanların normalin üzerinde doğum yaptığını söyledi.

Kaplanların, doğal yaşam alanlarında bir ya da iki doğum yaptığına değinen Şahin, "Ama gördüğünüz gibi buranın bereketiyle dördüz kaplan oldu. Yavrularımızın ikisi dişi, ikisi erkek" dedi.

Yavru kaplanlara rehine çocukların adı verildi

Şahin, dördüz kaplanlara, IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan çocukların adının verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dün, Türkiye çok güzel bir gün yaşadı. 101 gün sonra 49 rehinemiz özgür kaldı, ülkemize döndüler. Bir bayram, bir doğum günü yaşadık. İki evladımız orada annelerinin babalarının yanında rehin kalmışlardı. Onlarında dün yeni bir doğum günü oldu. Biz de kaplanlara bu evlatlarımızın adını verdik. Erkek kaplanların adı Deniz ve Kuzey, dişilerin adı Ecrin ve Ela."

Haberin Devamı

Üç gün önce dünyaya gelen, "Fıstık" adını verdiği lama yavrusuna da biberonla süt içiren Şahin, hayvanat bahçesine gelecek ay "Safari Parkı" kurulacağının müjdesini verdi.
Şahin, hayvanların serbest dolaşacağı parka herkesi davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!