Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BİYONİK KULAKLIK

Selamlar,

15.09 Tarihli yazınızda bahsi geçen kulaklık problemini yaşayan kişinin tamir masrafını ödemek istiyorum, eğer benden önce davranan kimse olmadıysa İletişim bilgilerini rica edeceğim.

Teşekkürler

Orhan

CEVAP: Orhan Bey, harikasınız, iletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

BİYONİK KULAKLIK

Sayın Ayşe Hanım,
15.09.2014 tarihli “Biyonik kulaklık 250 TL” başlıklı yazınızdaki Serdar beyin kızının kulaklık tamiratı için gerekli yardımı yapmak isterim.

Saygılarımla,
Gökhan

CEVAP: Gökhan Bey, yukarıdaki epostadan da anlaşıldığı üzere ilgili yardım gönderildi ancak diğer ihtiyaçları için yardım etmek isterseniz bilgileri size iletelim. İsterseniz hiç yardım almamış başka bir okurumuza da yardım edebilirsiniz. Sevgiler.

Haberin Devamı

BİYONİK KULAK

Sayın Ayşe Aral,

15.09.2014 tarihli hürriyet gazetesinde “Biyonik Kulak” konu başlığı ile yayınlanmış olan Serdar rumuzlu kişiye ihtiyacı olan miktarı göndermek istiyorum.
Gerekli iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Sevgi ile kalın.

Özgür

CEVAP: Özgür Bey, yukarıdaki epostadan da anlaşıldığı üzere ilgili yardım gönderildi ancak diğer ihtiyaçları için yardım etmek isterseniz bilgileri size iletelim. İsterseniz hiç yardım almamış başka bir okurumuza da yardım edebilirsiniz. Sevgiler.

ODUN VE KÖMÜR YARDIMI

Ayşe Hanım, geçen gün de yazmıştım, odun ve kömür yardımı için yardım talebinde bulunmuştum, Özgür Bey iletişim bilgilerimi istemiş, mail adresim açık kaldığı için çocuklarım Özgür Bey’in mailini sanırım silmişler ve şimdi kendisine ulaşamıyorum. Özgür Beyin mail adresini rica edebilir miyim?
Tuba

CEVAP: Sevgili Tuba, senin bilgilerini Özgür Bey’e iletildi, o seninle tekrar iletişime geçecektir. Prensip olarak iletişim bilgilerini tek taraflı veriyoruz, yardım etmek isteyenler sizlerle iletişime geçiyorlar. Sevgiler.

ÜLKÜ VE NİSA KARDEŞLER

Ayşe Hanım,

01.09.2014 tarihli yazınızda bulunan Ülkü ve Nisa kardeşlere yardımda bulunmak istiyorum tabi geç kalmadıysam.
Lütfen bilgilerini ulaştırabilir misiniz bana...

Kader

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Kader, bilgilerini sana ileteceğiz. Harikasın, öpüyorum sarılarak.

ÇOCUKLARIMA OKUL FORMASI

Ben üç çocuk annesiyim, iki çocuğum da okula gidiyor, Allah’ıma çok şükür ki çok da çalışkanlar, aynı zamanda yaşlarından çok olgun davranıyorlar maddi sınırlılıklarımızı biliyorlar ve ona göre davranıyorlar ama ben de bir anne olarak çocuklarım yeni formalar giyinsin gıcır gıcır ayakkabılar giysin istiyorum okula giderken.
Sizden bana yardım etmenizi istiyorum.
Rumuz: Hanım Anne

CEVAP: Sevgili Hanım Anne, okur dostlarımdan çocuklarına forma ve ayakkabı göndermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

AYŞE HANIM GERÇEKTEN BURSA ÇOK İHİYACIM VAR

Haberin Devamı

Merhaba Ayşe Hanım;
Ben ve ablam İstanbul’da üniversite okuyoruz. Babamı geçen sene maalesef kaybettik. Annem ve ben çalışıyoruz ama maalesef yeterli olmuyor. İstanbul’da kirada oturuyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim

Murat

Cevap: Sevgili Murat, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

OKUMAK İSTİYORUM

Ablacığım merhaba,
Ben … Üniversitesi'nde okuyorum. 2. öğretim 2. sınıf öğrencisiyim, ailevi sorunlardan dolayı okula gidecek durumum yok.
Harç parasını bile günlük tanıtım işlerinde çalışarak zor tamamladım, ben okumak istiyorum. Aileme de hak veriyorum. Babam asgari ücretle bir fabrikada işçi olarak çalışıyor, evimiz kira.
3 kardeşiz, lise son sınıfa giden erkek kardeşim var ve dershaneye yazdıramadık, diğer kardeşim de 4 yaşında, annem ev hanımı.
2. öğretimim fakat ders saatlerim part time çalışmak için uygun olmuyor. Ben çalışmak değil okumak istiyorum ama çalışmadan okuyabilmem mümkün değil.
Okullar bugün açıldı ve ben hala gidemedim. Yardımsever abilerim ve ablalarımdan yardım istiyorum. Biran önce okuluma gitmek istiyorum. İsmimi yayınlanmazsanız sevinirim.

Haberin Devamı

CEVAP: okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

ACİL BURS

Merhabalar.
… Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü 3. Sınıf
Öğrencisiyim. Cüzi bir miktar olsa da bursa ihtiyacım var.
Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Berkay

CEVAP: Sevgili Berkay, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

10 KİLO FITIKLA İNŞAAT TEPESİNDE

Ayşe Ablacım.
İki üniversite öğrencisine yardım eli. Babam 10 kilo fıtıkla inşaat tepesinde ablamla beni okutmaya çalışıyor. Üniversite okuyoruz. Hayırsever büyüklerimizden yardım bekliyoruz
Seda

CEVAP: Sevgili Seda, okur dostlarımdan sana ve ablana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

Haberin Devamı

BİR BURS İSTİYORUM

Merhaba Ayşe Abla,
Ben şu anda mühendislik fakültesinde
Okumaktayım. Maalesef ailemin maddi durumu çok kötü. Ben yazın çalışıp biraz para biriktirdim ama ancak bir aylık ev masraflarını ödedim.
Ailem de bana yardım edecek durumu yok ve çok zor durumdayım.
Hatta okulu bırakmayı bile düşünüyorum. En son çare size yazmayı düşündüm. Ev kirasını ve ihtiyaçlarımı artık karşılayamıyorum.
Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var.
Selamlar
Yunus

CEVAP: Sevgili Yunus, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS YARDIMINA İHTİYACIM VAR

Merhaba Ayşe Abla,
Ebru ben, ailemden uzakta psikoloji bölümü okuyorum, üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.
Benim haricimde okuyan 2 kardeşim daha var fakat ailem masraflarımı karşılamakta çok zorlanıyor. Ben de onlara çok fazla yük olmak istemiyorum artık. Uzakta okumak gerçekten kolay değil... Masraflarımı karşılayabilmek için daha önce bir kaç işte de çalıştım fakat okulumla işi birlikte yürütemiyorum. hayırsever insanların desteklerini bekliyorum, mesajımı yayınlarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Ebru

CEVAP: Sevgili Ebru, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


OKULUMUN AKSAMASINI İSTEMİYORUM

Merhabalar Ayşe Abla. Ben İnönü Üniversitesi … Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. İlk seneyi maddi durumumuz sıkıntılı olduğu için zor tamamlamış bulunmaktayım. Bu sene de aynı sıkıntılardan dolayı okulumun aksamasını istemiyorum. Buradan yardımsever insanlara sesimi duyurursan çok sevinirim. Bu yazımı yayınlamanızı rica ediyorum. Çünkü bu bursa çok İhtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ferhat

CEVAP: Sevgili Ferhat, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS YARDIMI

Merhaba Ayşe Abla,
Ben 2. Sınıfım ve ikinci öğretimim, kızkardeşim de bu yıl üniversiteyi kazandı, o da ikinci öğretim.
Babam uzun bir süredir işsiz, annem işten yeni ayrıldı, sadece emekli parasıyla bizi okutmaya çalışıyor. Başka hiçbir gelirimiz yok, bize yardım edin.
Merve

CEVAP: Sevgili Merve, okur dostlarımdan sana ve kızkardeşine burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


BURS

Merhabalar Ayşe Abla,
Ben üniversite öğrencisiyim, işletme bölümünde okuyorum. Liseyi açıktan bitirdim ve kendi çabalarımla kazandım üniversiteyi.
Şimdi harç paramı aldığım geri ödemeli bursla verdim, ailemin durumu kötü. Sizden ricam burs verenlerin yardımlarına ihtiyacım var. Gelecekte inşallah iyi bir mesleğim olursa ben de benim gibi insanlara yardım etmek istiyorum, teşekkürler.
Yüksel

CEVAP: Sevgili Yüksel, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


4 KARDEŞİZ DÖRDÜMÜZ DE OKUYORUZ

Merhaba Ayşe Hanım. Ben Ankara’da 4 yıllık üniversite okuyorum ve bu yıl başladım. Ablam il dışında üniversite okuyor. 4 kardeşiz dördümüz de okuyoruz.
Annem ev hanımı babam serbest meslek. Burs alabilirsek özellikle ablam ve benim için çok iyi olacak. Duyurursanız sevinirim.
Aslıhan

CEVAP: Sevgili Aslıhan, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS TALEBİ

Merhaba, ben bu sene Ankara’da üniversiteye başlıyorum. 2 kardeş üniversite okuyoruz, benim ailemle aram iyi değil, artık babamdan para almak istemiyorum. Ortadaki ekonomik bağlılığı bir parça da olsa kaldırmaya çalışıyorum.
Destek olacak kişiler beni çok mutlu edecektir, teşekkür ediyorum.

CEVAP: okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS BAŞVURUSU

Merhaba. Ben Giresun’da üniversite okuyorum Ankara’da yaşıyorum. 4 kardeşiz, dördümüz de okuyoruz. Bir kardeşim Ankara’da üniversite okuyor. Kardeşim ve bana burs olursa çok seviniriz.
Ayşegül

CEVAP: Sevgili Ayşegül okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BURS-400 TL KONAKLAMA KİRA GİDERİ

Merhaba ben Salih,
Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler fakültesinde 3. Sınıfım. Bu sayfaya çok düşündüm ama yapacak bir şey bulamadım, mecbur kaldım. Bu dönem gerçekten ailevi maddi sorunlarımızdan dolayı ailem para harçlık yollayamayacak durumda, neredeyse okuyamayacak dereceye geldim.
Devam etmeye çalışıyorum okuluma ama nereye kadar dayanırım, bilmiyorum. 400 TL konaklama kira giderim var. Bana yardımı olabilecek kimse var mı?
Salih

CEVAP: Sevgili Salih, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


AYLIK 50TL, 100TL BİLE YETER ONA

Ayşe Abla Merhaba,

Ben üniversite mezunu, özel sektörde çalışmaya yeni başlayan bir gencim. Kardeşim bu yıl üniversite sınavını kazandı ve okumak için Uşak'a (coğrafya öğretmenliği) gönderdik.
Ben çalışıyorum, annem çalışıyor, babam da çalışıyor ama üçümüzün toplam maaşı 2.500'ü geçmiyor.
Kardeşime devlet yurdu çıkmadı, özel yurda yazdırmak zorunda kaldık, ancak bu çocuğa biz ayda ne kadar göndeririz, ne yer ne içer, nasıl yetişiriz bilmiyorum.
Aylık 50TL, 100TL bile yeter ona, en azından yol parası yapar, belki de bizden daha yardıma muhtaç öğrenciler vardır bilmiyorum haksızlık etmek, kimsenin hakkını yemek istemem ama üç kişi çalışıp şu komik rakamı alınca insanın sisteme küfretmemesi elde değil.

Bütün samimiyetimle yazdım, bir şey çıkar belki.

İyi haftalar
Şeyma

CEVAP: Sevgili Şeyma, okur dostlarımdan kardeşine burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


YAZARKEN ÇOK UTANDIM

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben Kemal,
İstanbul Üniversitesi … bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Şimdiye kadar günübirlik işlerde, ekstralarda çalışarak okumaya çalıştım ama kız kardeşim de üniversiteye yerleşince sıkıntılarım daha da arttı.
Ailemin durumu kötü ve annemin bel fıtığı ve boyun fıtığı çok ciddi düzeyde olduğu için artık o da çalışamıyor. Babam da günübirlik yevmiye işlerinde ikimize yetiştiremiyor ve en son o da bir iş kazası geçirdi.
Okul derslerim bu sene çok ağırlaşacağı için kendimi ve kız kardeşimi geçindirmeye yetecek kadar iş bulabileceğimi bilmiyorum.
Aslında yazarken çok utandım, şimdiye kadar hep kendim halletmeye çalıştım ama çok sıkıştığım için bu konuda yardıma ihtiyacım var. Verilen bursu ilerde çalışmaya başladığımda geri iade de edebilirim. Tek derdim üniversiteyi bitirebilmek. Buradan sesimi duyurmama vesile olduğunuz için teşekkür ederim.

Kemal

Saygılarımla

CEVAP: Sevgili Kemal, okur dostlarımdan sana ve kardeşine burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

BU KADAR ÇARESİZ HİSSEDİYORKEN DESTEĞE İHTİYACIM VAR

Son sınıf üniversite öğrencisiyim.1 yıl öncesine kadar kendi halinde ihtiyaçlarını karşılayabilen bir öğrenciydim. Ancak aylardır tüm aile babam için bir hastalıkla, bir illetle mücadele ediyoruz. Part time çalışamıyorum artık çünkü okul, kpss kursu var bunlar bahane değil elbette, bir ayağımız sürekli hastanede... Sürekli bir yardımdan ziyade en çok zorlandığım bugünlerde, bu kadar çaresiz hissediyorken desteğinize ihtiyaç duyuyorum umarım sesimi duyurabilmişimdir. Teşekkür ederim.
Yüksel

CEVAP: Sevgili Yüksel, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

SERGEN İLKOKULU-ORTAOKULU SERGEN KÖYÜ VİRANŞEHİR/ŞANLIURFA

Şanlıurfa ili Viranşehir İlçesi Tekneli Köyü Sergen Mezrası SERGEN İLK-ORTAOKULU öğrencileri adına sizden destek talep ediyoruz.
Okulumuz 8 derslikli, 520 öğrencili, oldukça kalabalık bir köy okulu. Maddi imkânsızlıklar içinde okumaya çalışan çocuklarımızın eğitimine bir nebze olsun destek olmak isteyen siz değerli yardımsever arkadaşlardan destek istiyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ
1-Dizüstü bilgisayar
2- Projeksiyon
3- A4 kâğıt
4-Tebeşir
5-Kırtasiye malzemeleri (kalem- defter- boya- silgi... vb)
6- Yazıcı için toner
7- Ana sınıfı için eğitim malzemeleri
Okul Müdürü: Serdar Sultan ÖZGÜR
Cep Numarası:0542 628 79 99
15276@meb.k12.tr
Okul Açık Adresi: Sergen İlkokulu-Ortaokulu Sergen Köyü Viranşehir /Şanlıurfa
Okul Web Adresi:
1)Sergen İlkokulu: http://sergenilkokulu63.meb.k12.tr/
2)Sergen Ortaokulu: http://sergenortaokulu63.meb.k12.tr/

HAYDARLI İLKOKULU HAYDARLI KÖYÜ MERKEZ/SİVAS

Merhaba. Geçen yıl Sivas Merkez Koyuncu İlkokulu için yardım istemiştim ve gelmişti.
İl içi atama ile Sivas Merkez Haydarlı İlkokulu'na tayinim çıktı. Burası diğer köyden biraz daha büyük, 3 sınıf öğretmeni ve bir anasınıfı öğretmeni bulunmaktadır.
Sivas Merkez Haydarlı İlkokulu Sivas'a 45 km uzaklıkta bir köy okulu. 54 tane ilkokul öğrencisi, 12 tane anasınıfı öğrencisi bulunmaktadır.
Okulumuzun her sınıf düzeyinde hikâye kitabı ve kırtasiye ihtiyacı bulunmaktadır. Çalışmalarınızda başarılar diler, teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ

*Her sınıf düzeyinde (1-4.sınıf arası) Hikâye kitapları
*Kırtasiye malzemeleri
Öğretmen Metin Yazıcı:0506 406 98 05 metinyazici05@hotmail.com
Okul Sabit Telefon Numarası:0346 276 51 30
Okul Açık Adresi: Haydarlı İlkokulu Haydarlı Köyü Merkez/Sivas
Okul Web Adresi: http://haydarli58.meb.k12.tr/


….

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “YETİŞ AYŞE” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları