Su jetleri Mogan'da yosuna takıldı

Güncelleme Tarihi:

Su jetleri Moganda yosuna takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:12

Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği Mogan Gölü’ndeki kirlilik sürüyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Su Jeti Şampiyonası’nın üçüncü etabını Mogan’da koşan yarışmacılar göldeki yosunlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Türkiye Su Jeti Şampiyonası’nın üçüncü etabı Başkent’te gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yarışmacılar eleme turlarında şampiyona için yarıştı. Çekişmeli müsbakalara sahne olan şampiyonada sporcular Mogan’daki yosunlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Göl yüzeyindeki yosunlar jet skilerin mekanik aksamına dolandı. Federasyon yetkilileri bir yandan jet skilerin motorlarını temizlerken diğer yandan da tırmıklarla su yüzeyindeki yosunları topladı. TMF As Başkanı Hamit Dizman, “Göldeki otlar böyle kalırsa seneye Mogan’da yarış yapmayabiliriz” dedi. Mogan’ın temizlenmesi durumunda çok sayıda yarışmaya ev sahipliği yapabileceğini belirte Dizman şöyle konuştu:

YOSUNLAR HIZIMIZI KESTİ

“Mogan Gölü’nde zorlukla karşılaştık. Su yüzeyindeki otlar jet skileri olumsuz etkiledi. Araçlar mekanik olduğu için işleyen aksamlara yosun ve ot doldu. Bunları temizlemeden yarışmak çok zor. Her yarış sonrası mutlaka temizlememiz lazım ve bu da zaman kaybına neden oluyor. Burada hız yarışı yapmaya çalışıyoruz ama yosunlar bizi yavaşlatıyor. Ayrıca araçların arıza yapmasına da sebep oluyor. Göldeki yosunlara karşı önlem alınmazsa gelecek yıl Mogan’da yarış yapmayabiliriz.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI YARIŞ GELEBİLİR

Mogan’ın etrafındaki tesisler ve çevre düzenlemesi çok güzel. Yarışmacılar da çevreyi, parkları ve tesisleri beğendi. Yarış gölün her tarafından izlenebiliyor. Gölü gezmeye gelen vatandaşlar ve piknikçiler de yarışları rahatlıkla izleyebiliyor. Göldeki kirlenmenin önüne geçilirse Offshore (sürat teknesi) yarışlarını da Mogan’a getirmek isteriz. Ayrıca uluslararası alanda su yarışlarını da burada düzenleyebiliriz. Bu da Ankara’nın tanıtımı için çok önemli olur.”

Su jetleri Moganda yosuna takıldı

TEMİZLİK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ankara Hürriyet’in Mogan’daki içler acısı manzarayı gündeme taşımasının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça bir araya gelerek gölde incelemelerde bulunmuştu. Mogan’ın tekrar hayat bulması için gerçekleştirilen buluşmada, gölün temizliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, göle su takviyesi ve devamlı temizliğini Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliğini de Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılması kararlaştırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!