Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 15:48

Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta maçında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u, Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun sergileyen ve girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe'ye üç puanı getiren gol 82. dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltı vuruşundan geldi.

MAÇTAN KARELER

Bu sonuçla 7 puana ulaşan Fenerbahçe, aynı puanlı Akhisar Belediyespor ile zirveyi paylaştı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 59 Alper Potuk), Sow (Dk. 83 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 59 Webo)
Gaziantepspor: Eray Birniçan, Koray Arslan, Arokoyo, Elyasa Süme, Şenol Can, İbrahim Akın, Binya (Dk. 83 Chibuike), Chico, Mustafa Durak, Oğulcan Çağlayan (Dk. 78 Camara), Muhammet Demir (Dk. 73 Muhamed İldiz)
Gol: Dk. 82 Emre Belözoğlu (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Elyasa Süme, Dk. 76 Eray Birniçan, Dk. 81 Şenol Can, Dk. 84 Mustafa Durak (Gaziantepspor), Dk. 58 Bekir İrtegün, Dk. 79 Emre Belözoğlu, Dk. 90+2 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)


Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, rakibini penaltı atışından bulduğu golle geçti. Sezonu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor karşısında 3-2'lik galibiyetle açan sarı-lacivertli ekip, iç sahadaki ikinci maçından da 3 puan çıkarmasını bildi.

Mücadelede hakim bir oyun ortaya koyan ancak hücum bölgesinde rakip savunmayı aşamadığı için etkili olamayan sarı-lacivertli ekip, Gökhan Gönül'ün ceza alanında yerde kalmasıyla 82. dakikada kazanılan penaltı atışını, Emre Belözoğlu ile gole çevirerek galibiyete ulaştı.

Ligde geçen haftayı deplasmanda Trabzonspor beraberliğiyle 1 puanla geçen Fenerbahçe, bir hafta aradan sonra yeniden 3 puan elde etti.

İç sahada son dakika heyecanı

Sarı-lacivertli takım, bu sezon iç sahada yaptığı 2 karşılaşmada da 80. dakikadan sonra bulduğu gollerle galibiyet aldı. Birinci haftadaki Kardemir Karabükspor maçını 81. dakikada Webo'nun golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe, Gaziantepspor mücadelesinde de 82. dakikada penaltıdan Emre ile gol bularak sonuca gitti.

Emenike taraftarla gerginlik yaşadı

Sarı-lacivertli takımın rakip kale önünde zorlandığı dakikalardan sonra, Emenike ikinci yarıda kendisine tepki gösteren taraftarlara karşılık verdi. Emenike, bir pas sonrası Emre Belözoğlu ile saha içinde yaşadığı kısa tartışmanın ardından, maçın 54. dakikasında yuhalandı. Tribünlerin tepkisine karşılık veren Nijeryalı futbolcuyu takım arkadaşı Diego sakinleştirmeye çalıştı.

Bu gerilimin ardından kaptan Emre Belözoğlu da tepkili seslerin son bulması nedeniyle tribünlere işaret yaptı. Emenike 59. dakikada oyundan alındıktan sonra doğrudan soyunma odasına gitti. Nijeryalı futbolcunun yerine Webo oyuna dahil edildi.

Karşılaşmanın ardından Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, saha içinde hakemlerin yanına kadar gitti. Gaziantepsporlu futbolcuların bazıları da hakemlerle bir süre konuştu.

Tribünler boş kaldı

Passolig ile anlaşma sağlanmasına rağmen valilikten izin alınamayınca biletli taraftarların giremediği karşılaşmada tribünler boş kaldı. Yaklaşık 10 bin civarında taraftar tribünde yerini alırken özellikle kombine satılmayan Türk Telekom tribünü boş kaldı.

KARTAL KADROYU BOZMADI

İsmail Kartal, Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan kadroda bir değişikliğe gitmedi. Kartal Diego’ya yine forvet arkasında görev verirken formsuz olduğu için eleştirilen Sow da ilk 11’de yerini aldı.

Haberin Devamı

KADINLARDAN PANKART

Dünya Fenerbahçeli kadınlar günü olarak kutlanan 20 Eylül sonrası oynanan Fenerbahçe- Gaziantespor karşılaşmasında Fenerbahçeli kadınlar “Mücadelenin kadıncası, sarı lacivert sevdası yazan bir pankart astılar. Bu pankart maraton tribünde yer aldı.

Karcemerkas üzüntüsü

Gaziantespor’da geçtiğimiz hafta oynadığı futbolla çok formda olduğunu gösteren başarılı kaleci Karcemerkas sakatlığı nedeniyle maça yetişemedi. Karca’nın yokluğunda kale genç kaleci Eray’a emanet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!