Yavru kaplanlara çocuk rehinelerin adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Yavru kaplanlara çocuk rehinelerin adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 17:50

GAZİANTEP Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen dördüz kaplan yavrularına, IŞİD tarafından Irak’ın Musul kentinde kaçırılan ve 101 gün sonra MİT operasyonuyla kurtarılan 49 kişi arasında bulunan çocuk rehineler Ecrin Ela ve Deniz Kuzey’in isimleri verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kaplanların dünyaya gelmesiyle yaşadıkları sevincin rehinelerin kurtarılması ile katlandığını, bundan dolayı da çocuk rehinelerin isimlerini kaplanlara verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde, dünyada ilk defa dördüz olarak kısa süre önce doğan kaplan yavruları tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tanıtımını yaptığı kaplan yavrularına geçen 11 Haziran’da IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskınla rehin alınan ve dün MİT tarafından yapılan operasyonla kurtarılan 46 Türk arasındaki çocukların ismi olan Ecrin Ela ve Deniz Kuzey isminin verildiğini söyledi.



DOĞAL OLDUĞU İÇİN DOĞURGANLIK ORANI YÜKSEK

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin çok temiz ve doğal olduğu için doğurganlık oranının yüksek olduğunu söyleyen Başkan Fatma Şahin, eşi İzzet Şahin ile birlikte yavru kaplanları kucağına alarak sevdi. İkisi dişi, ikisi erkek olan kaplan yavrularına rehine çocuklar Ecrin Ela ve Deniz Kuzey isminin verildiğini dile getiren Fatma Şahin şöyle konuştu:

"Dün ülke olarak çok güzel bir gün yaşadık. 101 gün sonra bizim Musul’daki konsolosluk görevlilerimiz ülkelerine döndü. Bu bizim için bir bayram oldu. Bu rehineler arsında iki yavrumuz da anne ve babasının yanında rehin tutuldu. Ancak dün onlar da sağa salim kurtarıldı. Bu bizim için bir bayram, rehineler için de doğum günü oldu. Dünyaya gelen yavru kaplanlarımızın ikisi dişi, ikisi erkek. Biz de iki çocuğumuzun ismi olan Ecrin ve Ela’yı dişi, Deniz ve Kuzey’i ise erkek kaplanlara koyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Yavru kaplanların anneleriyle birlikte yaşadığı, ancak tehlikeli olduğu için babalarının ayrı kafese alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!