Asker sığınmacıların yardımına koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Asker sığınmacıların yardımına koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 15:48

SURİYE’de çatışmalarda PYD kontrolündeki Kobani’ye saldıran IŞİD güçlerinden kaçan binlerce kişinin sınıra akını sürerken, askerler de güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösteriyor.

Haberin Devamı

Suruç sınırına cuma günü yığılan büyük grup, tel örgüleri aşıp Türkiye’ye girmek isterken zaman zaman arbede çıktı. İzdihamda engelliler, yaşlılar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirince askerler yardıma koştu. DHA muhabirlerinin görüntülediği olaylar sırasında, yardıma koşarken, kamuflajı tel örgülere takılıp yırtılan bir asker de objektife yansıdı. DHA’nın geçtiği yüzlerce fotoğraf arasından bazı haber sitelerinin sadece bu fotoğrafı büyütüp olumsuz yorumlar yapması üzerine askeri yetkililer açıklama yaptı.

Karışıklık sırasında bu askerin arkadaşlarıyla birlikte tel örgülerde ezilme tehlikesi geçirenlerin yardımına koştuğunu belirten yetkililer, tellere takılan kamuflajının yırtıldığını, yerine arkadaşı gelene kadar böyle görev yaptığını ve kısa süre sonra kıyafetini yenisiyle değiştirdiğini, bir anlık olayın istismar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!