Türk kebapçı yandı, yangın mı kundaklama mı?

Güncelleme Tarihi:

Türk kebapçı yandı, yangın mı kundaklama mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 14:52

Almanya’nın Delmenhorst kentinde çıkan yangında kebap salonu tamamen yanan 59 yaşındaki Remzi Ayaz tüm birikiminin 10 dakikada kül olduğunu söyledi. Ayaz kendisinin de yangından kıl payı kurtulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, hasarın çok büyük olduğunu anlatan Sakaryalı Remzi Ayaz, yangının kendi işyerinin de içinde bulunduğu 4 işyerini kül etti. Ayaz, şöyle dedi:

"Döner salonunu 2 yıl önce açmıştım. Tüm birikimimi oraya yatırdım. Yangınla tüm birikimim 10 dakika içinde kül oldu. İşyerinden saat 22.00’de çıktım. Yangın benden 10 dakika sonra çıkmış. Yangının kesin olmamakla birlikte su satan marketin çöplüğünden çıktığı ve gaz boruları aracılığıyla tüm market ve mağazalara sıçradığı söyleniyor. Herhalde gaz boruları patlamış. İşyerinde olsaydım ben de kurtulamazdım."

Hala olayın şokunda olduklarını, ne yapacaklarını bilmediklerini dile getiren Ayaz, şöyle devam etti;

"İşyerinden bana sadece 1 şemsiye ile 3 sandalye kaldı. Yangını birisi kameraya almış. Onu izledim ve şok oldum. Çok büyük bir yangın çıkmış. İşyerimi kaybettiğim için çok üzgünüm. Kara kara bundan sonra ne yapacağımı düşünüyorum."

150 İTFAİYECİYLE SÖNDÜRÜLMÜŞTÜ

Delmenhorst kentinin Annenheider semtinde 17 Eylül’de çıkan yangında aralarında mağaza ve iş yerlerinin bulunduğu bir alan tamamen yanmış, yangına 35 itfaiye aracıyla birlikte 150 itfaiyeci müdahale etmişti. Sabaha karşı söndürülen yangında maddi hasarın 5 milyon Euro dolayında olduğu belirtilmişti. Polis yangının çıkış nedenini bulmak için soruşturma açmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!