Almanya'dan 24 çocuk IŞİD'e katıldı

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan 24 çocuk IŞİDe katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 12:58

Alman istihbarat birimleri IŞİD'in Almanya'dan Suriye ve Irak'a savaşmak üzere 24 çocuk götürdüğünü açıkladı. Bunların arasında yaşı 13 olan bile var.

Haberin Devamı

Almanya, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı önlem almak için tüm birimlerini harekete geçirirken, terör örgütü gözünü çocuklara dikti. Alman iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen “IŞİD'e Almanya'dan şimdiye kadar çocuk yaşta 24 kişi katıldı” dedi. Çocukların Irak ve Suriye'ye savaşa götürüldüğünü belirten Maassen, 24 çocuk arasında yaşı 13 olanın bile bulunduğunu belirtti.

BEŞİ DÖNDÜ

Almanyadan 24 çocuk IŞİDe katıldı

Maassen, Irak ve Suriye'de IŞİD cephesinde savaşan çocuklardan beşinin Almanya'ya döndüğünün tespit edildiği bilgisini verirken, bunların dördünün küçük yaştaki kızlar olduğunu kaydetti. Maassen, IŞİD'e katılan militanların bazılarından kendilerinin ya işbirliği yaptıkları diğer ülke istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ya da çocuklarının kaybolduğu gerekçesiyle kendilerine başvuran aileler sayesinde haberdar olduklarını da belirtti.

IŞİD'in militan kazanmak için bir çok yolu denediğini belirten Maassen, polis ve istihbarat elemanlarının kimi zaman IŞİD cephesine savaşmaya gidecek militanları tespit etmesi ve engellemesinin çok zor olduğunu da belirtti. Militanların cepheye daha fazla militan kazanmak için internet üzerinde tanıştıklarıyla cihat evliliği yaptığı da istihbarat birimlerine gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

DÖNENLER 130'U BULDU
Almanya'da bir süre önce faaliyetleri yasaklanan IŞİD terör örgütü cephesinde Suriye ve Irak'a savaşmaya gidenlerin sayısı 400 olarak tahmin ediliyor. Bunlar arasından 130'unun cepheden Almanya'ya geri döndüğü tespit edildi. Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Maassen, ülkeye geri dönenlerin potansiyel olarak eylem yapabilecekleri konusunda çok dikkatli olduklarını ancak ellerinde somut bir saldırı ile ilgili bir bilginin de bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!