Li Na kariyerini resmen noktaladı

Güncelleme Tarihi:

Li Na kariyerini resmen noktaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 13:01

‘Kalbim bana elimden gelenin en iyisini yaptığımı söyledi’ diyen Çinli tenisçi Li Na “Temmuz’daki ameliyattan sonra geri dönmek için çok çaba sarf ettim. Ama olmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Evinde bir Fransa’da bir Avustralya’da olmak üzere iki Grand Slam şampiyonluğu bulunan, Çin tenisinin en kariyerli oyuncusu olan Li Na 32 yaşında aktif spor yaşantısına son noktayı koydu. 2011 Roland Garros ve 2014 Avustralya Açık Tenis Turnuvaları’nda mutlu sona ulaşan Li Na, Çin Ulusal Tenis Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında ‘Hiç bir pişmanlığım yok’ dedi. Emeklilik kararının uzun süren diz sakatlığı nedeniyle verildiğini belirten yıldız oyuncu “Kariyerimden hayli memnunum. Bence doğru zamanda da emeklilik kararı aldım. Kararımı da kendime şu soruyu sorarak aldım: ‘Eğer bırakırsam, hiç pişmanlığım olur mu?’ Kalbim bana ‘Hayır olmaz. Çünkü elimden gelenin en iyisini yaptım’ deyince emekli oldum” ifadelerini kullandı.

BU BENİM 4. BÜYÜK AMELİYATIMDI
Kariyerinde 9 WTA şampiyonluğu bulunan ve 16 milyon 709 bin 74 dolar kazanan 32 yaşındaki tenisçi, Wimbledon’da 3 Tur’daki yenilgisinden sonra kortlara bir kez daha çıkmadı. Sağ dizindeki sakatlığı nedeniyle son olarak Ağustos ayında ABD Açık dahil olmak üzere 3 turnuvadan çekilmek zorunda kalan Li Na “Temmuz’daki ameliyattan sonra geri dönmek için çok çaba sarf ettim. Özellikle ülkemdeki Wuhan Açık’a katılmak çok istiyordum. Ama bu benim 4. büyük ameliyatımdı. Sonuçta yaşım da belli bir noktaya geldi. Ve geri dönüş benim için çok zordu” diye konuştu.

SADECE DİNLENECEĞİM
WTA’de turnuva kazanan ilk Çinli oyuncu olarak tarihe geçen Li Na, yakın gelecekti planı için ise “Li Na Tanis Akademisi’ni kuracağım. Bunu çok uzun gelecek için söylemiyorum. Hemen çalışmalarına başlayacağım. Bunu gerçekten çok istiyorum. Bence Çin tenisi gelecekte çok daha iyi bir noktaya gelebilir” dedi. Son olarak tenis oynadığı dönemde çok zaman geçiremediği ailesi ve arkadaşlarıyla daha fala zaman geçireceğini belirten Li Na “Önümüzdeki 1-2 ay sadece dinlenmekle geçireceğim” sözlerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!