Çarşı Grubu’ndan Almanya’da protesto

Güncelleme Tarihi:

Çarşı Grubu’ndan Almanya’da protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 12:44

Berlin Çarşı Taraftar Grubu üyeleri, Türkiye’de Gezi olayları sırasında gözaltına alınan 35 Çarşı üyesi hakkında verilen ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlama kararını protesto etti.

Haberin Devamı

Almanya’nın Duisburg kentindeki tren garı önünde gerçekleştirilen ve Duisburg Beşiktaşlılar Derneği’nce desteklenen eyleme, Almanya’nın Duisburg, Bielefeld, Hagen, Düsseldorf ve Köln kentlerinden ve Belçika’dan elli kişilik topluluk katıldı.

Türkçe ve Almanca olarak mahkeme hakkında eleştirel sloganlar atanlar, ellerinde ‘Çarşı’ya Özgürlük, Halkın Takımı’ yazılı pankartlar taşıdı. Duisburg’da bulunan Çarşı Kafe’nin sahibi Ali Muharrem Fidan, “Bizim terörle yakından-uzaktan ilgimiz olamaz. Soma’daki yetim çocuklara sahip çıkmak, soğuk bir gündeki maçta, Van’da üşüyen çocuklar için atkılarımızı toplamak, nükleere ve HES’lere karşı çıkmak ve sokak hayvanları için barınaklar yapmak darbecilikse, evet Çarşı Grubu darbecidir.” ifadelerini kullandı.

Devrim Börcek, “Aralıktaki duruşmada ağabeylerimizin, aklanıp çıkacaklarına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Berlin Çarşı Grubu’nun, 16 Aralık’ta Türkiye’de görülmesine başlanacak dava öncesinde, aralık ayı başında Köln’de Avrupa çapında büyük bir miting gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!