24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

Güncelleme Tarihi:

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 12:17

Bu yıl 26 ve 28 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek ArtInternational uluslararası çağdaş sanat fuarı, Amerika’dan Çin’e, Suudi Arabistan’dan Finlandiya’ya, 24 ülkeden 80 galeriyi ağırlayacak. Fuarda Türkiye’den de 12 galeri yer alacak.

Haberin Devamı

Yine Haliç Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenecek ArtInternational uluslararası çağdaş sanat fuarı için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Fuarın yönetmenliğini bu yıl da Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann üstlendi. Konuklarını 26 ve 28 Eylül tarihleri arasında ağırlayacak fuarda, İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz (Rampa Galeri) ve Yeşim Turanlı (Pi Artworks), Viyana’dan Ursula Krinzinger (Galerie Krinzinger), Paris’ten Olivier Belot (Yvon Lambert) ve New York’tan Leila Heller’den (Leila Heller Gallery) oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’da yaptıkları değerlendirme sonucu seçilen 24 ülkeden 80 galeri İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl ayrıca, Pearl Lam ve Edouard Malingue gibi Uzakdoğulu galeriler de ilk kez İstanbul’a gelecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN 12 GALERİ

Fuarın Türkiye ayağında ise İstanbul’un güncel sanat dünyasının odak noktası olmayı başarmış 12 galeri yer alacak. Komitenin, uluslararası sergileri ve başarılarını dikkate alarak yaptıkları seçim sonucu; Galeri Manâ, NON, Pi Artworks, PİLOT, Rampa, ArtSümer, X-ist ve Galeri Zilberman gibi fuara geçen yıl da katılmış galerilerin yanı sıra Dirimart, Galeri Nev, Rodeo ve Sanatorium gibi yeni galeriler de bu yıl Artinternational’daki yerini alacak.
* Ayrıntılı bilgi için: www.artinternational14.net


MARINA ABRAMOVIC DE GELİYOR
70’lerden günümüze bedeninin sınırlarını zorlayan işleriyle seyirciyi şoke etmeyi başarmış dünyaca ünlü performans sanatçısı Sırp Marina Abramovic’in işlerini de fuarda görmek mümkün olacak. 1978 tarihli meşhur video çalışması ‘AAA-AAA’ sanatçının fuarda gösterilecek işlerinden yalnızca bir tanesi.

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

ANISH KAPOOR’A DOYAMAYANLARA
Geçen yıl Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen sergisiyle gönlümüzü çalan Anish Kapoor’un 2013 tarihli iki işi Türkiye’de ilk kez ArtInternational’da görücüye çıkacak. İngiltere’nin seçkin galerilerinden Lisson’un standında izlenebilecek tablolar, renkleri ve enerjileriyle Kapoor’un heykellerindeki büyüyü yansıtacak.

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

Haberin Devamı

ŞAİR LALE MÜLDÜR’ÜN KAMERASINA TAKILIN
Şair Lale Müldür ArtInternational’ın sanatsal programına bir deneysel film projesiyle katılıyor. Sanatçı, Kaan Karacehennem ve Franz von Bodelschwingh’in eşliğinde yönettiği ‘Azılı Yeşil’ filmin fuardaki gösterimine katılacak ve uzun versiyonun çekimlerini fuar alanında sürdürecek. Lale Müldür’ün, şiirlerinde ve günlük hayatında olduğu gibi, sıradan görünen olaylardan sayısız etkileyici sahneler yaratarak çektiği film, Lale Müldür Tiyatrosu’nu sinemaya uyarlama denemesi olarak da okunabilir.

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

MIRO DA FUARDA
Fuarda işlerini görebilme şansını bulacağımız sanatçılardan biri de, dünyaca ünlü Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró! Paris’in öne çıkan galerilerinden Galerie Lelong’un standında bronz heykelleri ve kâğıt üzerine çalışmaları sergilenecek sanatçının 2 metrelik ‘Statue’ adlı heykeli de Haliç Kongre Merkezi’nin terasına, fuarın ‘By The Waterside’ bölümüne yerleştirilecek. Miro, fuarda yer alacak heykellerini 1970’lerde, kağıt üzerine eserlerini ise 1949 - 1951 yılları arasında ve 1970’lerde üretmiş.

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

Haberin Devamı

İRAN ÇAĞDAŞ SANATI İLE TANIŞMA FIRSATI
Arap çağdaş sanat dünyasının en üretken ve dikkat çeken ülkesi sayılan İran’dan, Tahran’ın en büyük galerilerinden Assar Art’ın yanı sıra çok yönlü ve muhalif kadın sanatçıların işleri de fuarda görülebilir. İranlı konukların arasında; 90’lı yıllarda yaptığı ve İran İslam devriminde kadının yerini ve ataerkilliği sorguladığı ‘Unveiling’ ve ‘Women of Allah’ adlı fotoğraf serileriyle çok konuşulan sanatçı ve yönetmen Shrin Neshat, çocukluğunda tanık olduğu İran-Irak savaşının günlük hayattaki yansımalarını anlattığı ‘Today’s Life and War’ adlı fotoğraf serisiyle İstanbul’a gelecek Gohar Dashti, çalışmalarında Ortadoğu ve Batı sanatını birleştiren ve geleneksel görsel ögeleri sıkça kullanan Samira Abbassy gibi isimler bulunuyor.

24 ülkeden 80 galeri Artinternational’da

Haberin Devamı

FUARA KARDEŞ GELDİ
ArtInternational’ın gerçekleşeceği tarihlerde ayrıca, Haliç Kongre Merkezi’nin Kuleli Binası’nda Moving Image video sanatı fuarı gerçekleşecek. ArtInternational’dan bağımsız gerçekleşecek Moving Image, dünyanın farklı bölgelerinden video işlerini İstanbul’da buluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!