GeriSeyahat Güven İslamoğlu’nun tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güven İslamoğlu’nun tatil sırları

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları

CNNTÜRK ekranında yayınlanan Yeşil Doğa programından tanıdığımız sunucu Güven İslamoğlu tam bir seyahat tutkunu: “Benim için seyahat keşfetmek, kaçış, özgürlük, macera, huzur, tatlı bir yorgunluk demek.” Yakında HES sorunu vesilesiyle Karadeniz Bölgesi’ndeki Marsis Dağı ve Mencuna Şelalesi’ne gidecek. Hayalindeyse Alaska’ya gidip Kuzey ışıklarını görmek var. İşte İslamoğlu’nun favori mekânları...

OTELLER

Argos Kapadokya - Nevşehir/Uçhisar

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Genelde dağda köy evlerinde konaklıyorum. O keyfi 5 yıldızlı otelde bulamazsınız. Butik otelleri de beğenirim. Argos bunlardan biri. Kapadokya’ya tepeden bakan bir yamacın üzerine kurulmuş. Yıkık konakların, eski taş evlerin ve mağaraların olduğu bir sokak düşünün. Alıp restore etmişler. Uzaktan Uçhisar’ın bir mahallesi gibi görünüyor. Tüm Kapadokya ayaklarınızın altında. Odalar lüks. Pahalı bir yer ama “değer” diyorsunuz. Eylülde gecelik çift kişilik oda fiyatı 570 TL. (argosincappadocia.com).

The Mountain Lodge - Fethiye

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Tlos antik kentine yakın, 800 m rakımda bir dağ oteli. Serin ve havası şehre göre daha kuru. Etrafında organik çiftlikler ve tarım arazileri var. Kahvaltısı ve akşam yemekleri muhteşemdi. Kendi ürettikleri doğal ürünleri kullanıyorlar. Çok zengin bir mönüsü var. Alman ve Türk bir çift tarafından işletiliyor. Yakındaki keçi çiftliklerinden peynir alabilirsiniz. Eylülde çift kişilik odanın gecelik fiyatı 300 TL. (www.tlosmountainlodge.com).

Ayder Bukla Oberj Otel - Rize

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Çalışanların tamamı Laz. Çok keyifli, eğlenceli ve temiz bir otel. Kaçkarlar’a dağ turları düzenliyorlar. Her gün bir tura katılıp dağların, ormanların keyfini çıkarabilirsiniz. Yerel rehberleri var. Size özel turlar da düzenliyorlar. Dağlarda yöresel yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Çift kişilik odanın gecelik fiyatı 230 TL (oberj.com).

RESTORANLAR

Erenler Sofrası /Bodrum

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Ege mutfağının tüm özelliklerini yansıtan çok hoş bir yer. Sahibi Aslı Hanım burada aynı zamanda yemek kursları veriyor. Taze ot, sebze yemek istiyorsanız tam size göre. Eti de araya bir yerlere karıştırıyorlar. Tatlıları enfes. (erenler-sofrasi.com)

CookShop - Ulus / İstanbul

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Sıra beklemek yok, kuyruk yok, “şu masayı istiyorum” dediğinizde, “yok olmaz bu masada oturun” cevabını almıyorsunuz. Yemeğinizi yedikten sonra, istemeden masanıza hesap gelmesi gibi bir terbiyesizlik yok. Çalışanları sıcakkanlı, mönüsü ve fiyatları makul. Orada yemek yerken kendimi rahat hissediyorum. (cookshop.com.tr)

KAFELER

Cafe Nero, Bebek İstanbul

Güven İslamoğlu’nun tatil sırları


Ben şehir insanı değilim. Köy kahvelerinde çay içmeye bayılırım. Tadı farklı oluyor. Şehirde de kaçamak noktaları bulmaya çalışırım. Kafe söz konusu olduğunda yer benim için önemli. Kahvemi huzur içinde içmeliyim. Kahve beni dinlendirmeli. Sabah erken saatlerde Bebek’teki Cafe Nero’yu tercih ediyorum. Boğaz’ı gören en üst katının manzarası muhteşem. (caffenero.com.tr)

False