Kültür erozyonu

İTALYAN bizle ya dalga geçiyor ya da Sabri’nin affedilmesi için mesaj gönderiyor.

Haberin Devamı

Elinde sağ bek oynayabilecek Veysel-Tarık varken Yasin’i oynatırsan o zaman Sabri ne iş derler. Asıl merak uyandıran,Yasin’in ne ekstra özellikleri var ki bek bolluğunda o bölgede oynuyor. Yok iken tamam ama varken bu işi yaparsan, teknik adamlığın sorgulanır. Üstüne bir de, takımın 2 farklı geride ilk devreyi geride bitirmiş ve soyunma odasından hiçbirşey yokmuş gibi sahaya dönerse kötü teknik adam damgasını yersin.

İKİ İLERİ BİR GERİ

G.SARAY’ın en önemli özelliği rakip yarı alan takımı olması. Bu oyun kültürü olarak alışılmış tarzdan dönüş, problemin kaynağı. Bu özelliğini geri kazanmazsa iki ileri bir geri devam eder. Bu sahaya nasıl yansıyor?
1-Galatasaray orta alanda rakipten dönen topları kazanamıyor ve oyun mesafesi uzuyor.
2-Uzayan mesafeden dolayı hücum hattı ile orta saha oyuncuları arası açılınca uzun top atılıyor.
3-Burak, top almak için kaleden uzaklaşmak yerine devamlı öne koşular yapmak zorunda kalıyor.
4-Geniş alanda, kalabalık rakip orta saha kolay paslarla Galatasaray yarı alanına çabuk geçiyor.
5-Orta sahası yayılmış oyunda rakibi kontrol altında da tutamıyor.

Haberin Devamı

İFLAS ETTİLER...

PRANDELLI, kafalardaki soru işaretlerini, endişeye çevirecek işler yaptı. Olcan gibi bir oyuncuyu kadroya almamak, Yasin’i bek oynatarak şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmak son işleri. Eskişehir maçında iyi oynamaya başlayan Sneijder’i oyundan almasının etkisi geçmeden, bu kez takımın en efektifi Bruma’yı oyundan alması,oyunu okuma becerisinin düzeyini ele verdi. sistem arızası ve yaptığı hatalar Prandelli’nin Türkiye macerasının kısa sürmesine sebep olur.

Yazarın Tüm Yazıları