Annenin korkunç pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Annenin korkunç pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:49

İstanbul’da bir yetiştirme yurdundan kaçan 16 yaşındaki kızın, annesi tarafından Ankara’da 2 bin TL’ye satıldığı öne sürüldü. Ablasının şikâyeti üzerine konudan haberdar olduğunu söyleyen dernek yöneticisi Nuri Yılmaz Ergül, “Kızımızın hayatından endişe ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MERSİN Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Nuri Yılmaz Ergül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul’da bir yetiştirme yurdundan kaçan K.A. (16) ile ilgili korkunç bir iddiada bulundu. Ergül, K.A.’nın yurttan kaçtıktan sonra, annesi tarafından Ankara’da yaşayan B.G.’ye (25) satıldığını öne sürdü.

‘HAMİLE KALDIĞINI DUYDUK’

Konunun K.A.’nın ablası N.A.’nın (22) şikâyeti üzerine ortaya çıktığını anlatan Ergül, “Kızımız şubat ayında yurttan kaçmış. Daha sonrasında annesi 2 bin lira karşılığında kızını uyuşturucu bağımlısı olduğu söylenen B.G.’ye satmış. Hatta kızın hamile kaldığına yönelik duyumlar da aldık. Konuyu Bakanlık yetkilileri ve Ankara Emniyeti’ne bildirdik” diye konuştu. Konuya ilişkin detaylar veren Ergül, şunları anlattı: “K.A.’nın kardeşleriyle diyalog halindeyiz. Anlatılanlara göre anne önce 5 bin lira istemiş fakat B.G. bu rakamı çok bulup 2 bin vermiş. Anne bu rakamı kabul edince B.G., kızın nüfus cüzdanını istemiş. Anne yurt yetkililerinden gidip kimliği talep etmiş. Ancak kızı yanında olmadığı için alamamış.”

Haberin Devamı

‘BİZİ DE SATMAYA ÇALIŞTI’

K.A.’nın ablası, “Annem bana ‘Git adamla pazarlık yap iyi bir fiyat ver’ dedi. Önce reddettim ama mecbur kaldım. Kardeşim 2 bin liraya satıldı. Şu anda onun Ankara’da olduğunu biliyoruz. En son görüşmemizde şiddet gördüğünü anlattı. Hatta şiddetten kurtulmak için hamile olduğunu söylemiş. Biz İstanbul’da olduğumuz için kendisine yardım edemiyoruz. Zaten biz de annemizin yanından kaçtık. Çünkü bizi de para karşılığında başkalarına satmaya çalıştı” dedi.

Müdürlük devrede

SÖZ konusu yurt yetkilileri K.A.’nın şubat ayında yurttan kaçtığını doğrularken, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnal Tekin, “Konu dernek tarafından bize iletildi. Bu tür konulara çok hassas yaklaşıyoruz. Çünkü ortaya çıkacak haberler yurttaki diğer kızlarımıza zarar veriyor. Müdürlük olarak her türlü çalışmayı başlattık”diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!