Bakü’de 5 saatlik gergin bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Bakü’de 5 saatlik gergin bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:49

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Azerbaycan’a giden resmi heyetin önceki geceyarısı rehinelerin kurtarılması sırasında 5 saat süren gergin bir bekleyiş yaşadıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Gün boyu temaslarını sürdürdükten sonra otele dönen resmi heyet, yatmak üzere odalarına çekildi. Ancak resmi heyette yer alanlar otele dönüldükten 1 saat sonra Davutoğlu’nun yakın kurmayları tarafından aranarak “Valizlerinizi hazırlayın her an Türkiye’ye dönebiliriz” diye uyarıldı. Heyettekiler bu uyarı üzerine şaşkınlık yaşayıp neler olduğunu merak etmeye başladılar. Davutoğlu’nun yakın kurmayları da eşyalarını toplayıp tek bir odaya geçince gerçek anlaşıldı.

SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Bu arada Davutoğlu’nun uçağı ile Bakü’ye götürülen gazetecilere haber verilmedi. Resmi heyettekiler, Davutoğlu ve kurmaylarının toplandığı odaya geldikten sonra 49 rehinenin kurtarılma operasyonunun başladığını öğrendiler. Türkiye saati ile 01.00’de başlayan bekleyiş 5 saat sürdü. Davutoğlu hem Türkiye, hem de Suriye’de operasyonu yöneten birimlerle görüşerek gelişmelerle ilgili sürekli bilgi aldı. Odada bulunanlara rehinelerin yola çıktığı ancak çok kritik noktalardan geçecekleri için yaşananların kimseye haber verilmemesi tembih edildi. Davutoğlu dakika dakika rehinelerin ulaştığı noktalardan haberdar edildi. Türkiye saati ile 05.00’de rehinelerin sınırı geçip Türkiye tarafına geldikleri haberi ulaştı. Odada bulunanlar sevinç çığlıkları atarak rahat bir nefes aldı. Bunun üzerine Davutoğlu’nun bu gelişmeyi dünya kamuoyuna duyurmasına karar verildi. Gazeteciler aranarak Davutoğlu’nun açıklamasına davet edildi ve beklenen açıklama Türkiye saati ile 06.00’da yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!