Kimseyi dışlamayız

Güncelleme Tarihi:

Kimseyi dışlamayız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:02

TÜRKİYE’nin dönem başkanlığında en az gelişmiş ülkeler ile G-20 ülkeleri arasında bir köprü oluşturmayı düşündüklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Biz eskiden G-7 varken ve orada pek çok karar alınırken, o dışlanmışlık hissini iyi yaşadık. Şimdi G-20 ülkelerinin dışındaki ülkelere o hissiyatı yaşatmamak istiyoruz. G-20’nin, G-20 üyesi olmayan ülkelere de daha kapsayıcı ve kuşatıcı bir şekilde el uzatmasını ve ilgilenmesini amaçlıyoruz. Bunun kendi dönem başkanlığımızda önemli bir konu olarak gündemde olmasını düşünüyoruz” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Babacan, G-20’nin Avustralya’nın Cairns şehrinde düzenlenen “G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı”nda konuştu. Babacan, yayınladıkları kalkınma planındaki öncelikli dönüşüm programları üzerinde çalıştıklarını, 1200’ün üzerinde eylem planının yer alacağı bu programda ne zaman ne yapılacağının açık takvimlerle detaylı bir şekilde ortaya konulacağını ifade etti. Bu planların düzgün bir şekilde uygulanmasıyla ekonomideki temel sorunların çözümüyle ilgili adımların atılacağını vurgulayan Babacan, böylelikle kalıcı olarak daha yüksek büyüme potansiyeline ulaşmanın yolunun da yapısal reformlardan geçtiğinin tescil edileceğini aktardı.
Babacan, şirketlerin dış kaynak yerine sermaye ağırlıklı bir bilanço yapısına sahip olmasına yönelik çalışmalarla ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: “Bunun için biz Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Maliye Bakanlığı’mızı görevlendirdik. Her iki kurum da çalışıyor. Bu çalışmalar belli bir noktaya geldikten sonra bize sunacaklar. Nihayetinde siyasi kararlar oluştuktan sonra bunu uygulamaya başlayacağız. Şirketlerimizin bilançolarına baktığımızda borçluluğun biraz fazla olduğunu görüyoruz. Halbuki, bilançoda pasif tarafında borç yerine sermayeyi daha çok görmek istiyoruz.”

Babacan, Avustralya’nın Cairns şehrinde düzenlenen “G-20 Toplantısı”na katıldı. Ali Babacan, toplantı sonrası IMF Başkanı Christine Lagarde ile sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!