Kadın ne der erkek ne anlar

İlişkilerde en çok kavga çıkmasına neden olan dört konuyu irdeledim. Kıssadan hisse: İkiniz ayrı telden çalıyorsunuz, ayrılın.

Haberin Devamı

İlişkilerde en çok kavga çıkaran mevzuların çözüme ulaşmamasının nedeni, farklı düşünüyor olmamız. Biz istediğimiz kadar ‘beni anla’ diye yırtınalım, adamın düşündüğü tek şey, “Beni anlamamak konusunda neden ısrar ediyorsun?” Örneklerle açıklayalım: Erkek arkadaşınızla onun etrafında dolandığını düşündüğünüz bir kız yüzünden tartıştınız mesela. Erkek, bu tartışmanın sonunda size çaktırmamaya çalışarak kızla görüşmeye devam edecektir. Çünkü onca kavgadan, cinnetten, kendinizi yerden yere atıp, çığlık çığlığa bağırmalarınızdan tek anladığı; O kızla görüşmesini ‘görmekten’ hoşlanmadığınız. Yoksa o kızla görüşmesinde nasıl bir sorun olabilir Allah aşkına! Aynı mevzu başka bir erkek için olduğu zaman ise, , “Aşkım saçmalama o gay” “bebeğim komik olma, o çocuk nişanlı, üstelik çok aşık” türü savunmaya geçilir.

Aldatmak

Erkek için “tek gecelikti büyütülecek ne var, huzurumuzu kaçırma” şeklinde özetlenecek bir durum. Savunması bile insanı mal edecek düzeyde yani. Ama kadın aldatsın, adamın dünyası başına yıkılır. Gözlerinden kan gelir, acıdan ağzı burnu yamulur, günlerce gecelerce kendine gelemez.

İlişkiyi canlı tutmak

Erkeklerin başlarda yaptığı, ortalarda oturduğu, sonlarına doğru uyuduğu bir olay. Kadınlarda ise tam tersi, başta kılını bile kıpırdatmayan “bana ne canım o yapsın” diye omuz silkeleyen kadın sonunda saçını süpürge etmiştir. Oysa kadının sürekli çırpınma hali erkeğe anlamsız geliyor. “Yanındayım işte daha ne istiyorsun” diyerek sorunları görmezden geliyor.

Arkadaş mevzuları

“Erkek erkeğe dışarı çıkıyoruz” dendiği an, erkekler dışında akla her türlü şey geliyor. Kadının kan basıncı düşüyor, nefes alışverişi sıklaşıyor. “Kesin eski sevgilisi de yanlarına gelecek, adım gibi eminim. Ya da o sümsük arkadaşı Murat başka kızlara asılacak, onlar bunların masasına gelecek, kızlardan biri benimkine sulanacak. Sonra içki içecekler, sonra kız ‘beni eve bırak’ diyecek, benimki salak hemen kabul edecek. Sonra telefonunu kapatacak. Bana ‘şarjım bitti’ diyecek. Hemen mekânı arayıp bomba ihbarında bulunmalıyım! Sonra Murat’a bi kız ayarlayıp onu da eve tıkmalıyım.” Erkeklerse sevgililerinin arkadaşlarını kocaman göğüsleri yoksa pek akıllarına takmazlar.

Evlilik

Erkek için, okul, askerlik, kariyer, gençliğini yaşama olayı bittikten sonra oluşacak durum. Kadın için ise olmayacaksa bile, “Bi teklif et bari ayı!” durumundan ibaret. Apartman teyzeleri ve akrabaların bilinçaltımıza işledikleri, ‘evlenilecek kız; eğlenilecek kız’ ikilemi yüzünden sürekli bir şeyler bekliyoruz. Biz bekledikçe o gelmiyor, o gelmedikçe biz hırçınlaşıyoruz. Sonrası “neden böyle davranıyorsun anlamıyorum” kavgaları...

Yazarın Tüm Yazıları