Atanamayan öğretmenler eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Atanamayan öğretmenler eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 18:05

BALIKESİR’de ataması yapılmayan bir grup branş öğretmeni yaptıkları eylemde, temsili diplomalarını atık kutusuna attı.

Haberin Devamı

Öğretmen atamalarında olumlu bir sonuç alamayan bir grup branş öğretmeni, seslerini duyurmak için Yeşilli Meydanı’nda bugün öğlen saatlerinde eylem yaptı. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş üyesi öğretmenler, CHP ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de eyleme destek verdi. Ellerinde ’Ölerek değil öğreterek gündeme gelmek istiyoruz’, ’Sadaka değil adalet istiyoruz’, ’Branş öğretmenleri bu ülkenin üvey evlatları değildir’, ’Türkçeci, sosyalci, fenci, bir sınıfçı edemedi’ yazılı pankartlar taşıyan atanması yapılmayan öğretmenler eyleme saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak başladı.

Topluluk adına yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Türkçe öğretmeni Burcu Bilgiç, "Sayımız öyle fazla ki İrlanda nüfusunu geçmemize çok az kaldı. Bizler öğretmen olamadığı için evlenemeyen, dalga geçilen, hor görülen, gururu incinen, gündelik işlerde yevmiyeci olarak çalışan koca yürekler için buradayız. Biz, okulların önünden geçerken atanamadığı için yüreği yanan öğretmenler için buradayız" dedi.

İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Seslerini halka duyurmak haksızlığa karşı çıkmak için meydanlarda olduklarını vurgulayan Burcu Bilgiç’in açıklaması sık sık sloganlarla kesildi. İşsiz kalmamak için polis, asker, olmak zorunda kalan ve mesleklerini asla icra edemeyecek arkadaşları için meydanlara indiklerini kaydeden Bilgiç, "Bizler, ’öğretmenler başka iş baksın’ diyen, adı bakan olan fakat hiç bir şeye bakmayan, görmeyen bir insanın emeğimizi sömürmesine izin vermemek için buradayız. Soma’nın karanlık ve ölüm kokan madenlerinde can vererek şehit olan öğretmenlerimiz için buradayız. Ataması yapılmadığı için buhran geçirip intihar eden 39 eğitim şehidi için buradayız. Siz dinden, ahlaktan, edepten bahsederken, bu yitip giden canlar aklınıza geldi mi? Son yapılan atamalardaki haksızlığa göz yummak mümkün değil. Branş öğretmenleri bu ülkenin üvey evladı değildir. Bu haksızlık unutulmayacaktır. Sosyal medyada bir araya geldiğimiz örgütlenmeyi hayata taşıyacağız. Branş değil, tek yumruk, tek slogan, her yerde tek amaç, hakkımız olanı almak. Yetmez biliyoruz ama Şubat’ta 40 bin atama bekliyoruz" diye konuştu.

Eylemde grup, farkındalık yaratmak için beş dakika kitap okudu. Daha sonra okunan kitaplar bir kutuda toplandı. Kitapların, Siirt’in Eruh İlçesi Dağbaşı Köyü Şehit Lokman Tınazoğlu Ortaokulu’na gönderileceği açıklandı. Topluluk birlikte "Bizim diplomaya değil, öğrencilere ihtiyacımız var. Mademki bizi atamıyorsunuz diplomalarımız kitaplıklarımızın bir köşesinde sararmayacak. Diplomalarımız, geri dönüşümle çocuklarımıza defter olacak, kitap olacak" diyerek temsili diplomaları atık kutusuna attı. Eylem sonrası grup sessizce dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!