CHP Milletvekili Emrehan Halıcı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 17:41

CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı. TBMM'de 130 milletvekili bulunan CHP'nin vekil sayısı 129'a düştü.

Haberin Devamı

TWITTER'DAN DUYURDU

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı istifa etti


İSTİFA MESAJI

"Sayın Genel Başkan, değerli MYK Üyesi, PM Üyesi, YDK üyesi, Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Kadın Kolları Üyesi, Gençlik Kolları Üyesi, İl ve İlçe Bilişim Sorumlusu arkadaşlarım, 2010-2014 yılları arasında sürdürdüğüm CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılırken, bir özet faaliyet raporu sunmayı uygun buldum.

Ülkemizi zeki, yetenekli, yaratıcı, bilgili ve sorgulayan bireylerden oluşan bir Bilgi Toplumu'na dönüştürmeyi en önemli hedefimiz olarak görüyorum. Hedefe ulaşmak için bu özelliklere sahip kişilerin siyasette etkin olmalarını sağlamak gerekir. Bu kişileri siyasete kazandırmanın ve halkımızı yönetime çok daha fazla katabilmenin yolunun elektronik partiden geçtiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu yolda başlattığımız dönüşümlerin devam etmesi en büyük dileğimdir. Bu görevi üstlenecek arkadaşıma başarılar dilerim. Ben ise, nerede ve hangi konumda olursam olayım e-Parti'yi gerçekleştirme çabalarımı
devam ettireceğim. Yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, çalışmalarımda bana destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."


HALICI: "E-PARTİ KURULMASINA ÖN AYAK OLACAĞIM"

CHP'den istifa ettiğini açıklayan Ankara Milletvekili Emrahan Halıcı, Türkiye'de elektronik bir parti (e-parti) kurulması için önayak olacağını söyledi. İstifasına ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Halıcı, geçen yıl ekim ayında Merkez Yönetim Kurulu'ndan istifa ettikten sonra çeşitli eleştirilerini parti yönetimine ilettiğini söyledi. Eleştirilerini basın önünde yapmadığını, hiçbir siyasi olay içinde de yer almadığını dile getiren Halıcı, partiye gelirken de birtakım idealleri olduğunu Genel Başkan'a ilettiğini söyledi.

"Türkiye'de elektronik bir partiye ihtiyaç var. CHP'ye gelirken de partiyi elektronik partiye dönüştürmek için çaba harcadım" diyen Halıcı, "Türkiye'de elektronik bir parti kurulmasına önayak olacağım. Bu konu, çok taze bir konu. Böyle bir partinin kurulmasına önayak olurum, içinde yer alırım. Bunları zaman gösterecek. Böyle bir partinin kurulmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Halıcı, partiden istifasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini, sadece partiye dilekçe gönderdiğini sözlerine ekledi.


EMREHAN HALICI KİMDİR


Mehmet Emrehan Halıcı, 26 Nisan 1956'da Konya’da doğdu. Elektrik ve Elektronik Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını ODTÜ’nün aynı bölümünde tamamladı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Asistanlık yaptı.

Haberin Devamı

Halıcı şirketler grubunu kurdu. Halıcı Bilgi İşlem ve Halıcı Yazılım AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. ODTÜ Teknopark ODTÜ-Halıcı Yazılımevi’nin kuruculuğunu yaptı. Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanlığı,Türkiye Bilişim Vakfı Başkan Yardımcılığı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı, Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı ve Türkiye Zekâ Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!