Eşzamanlı kıyı temizliği

Güncelleme Tarihi:

Eşzamanlı kıyı temizliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:12

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği dünya ile eş zamanlı olarak yapıldı. Asker ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı temizlikte 3 traktör römorku çöp toplandı.

Haberin Devamı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği (International Coastal Cleanup) dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye sahillerinde de bugün gerçekleştirildi. Türkiye dahil 105 ülkede deniz kıyılarının eş zamanlı temizlenme kampanyası, Marmaris İlçesi'nde Deniz Ticaret Odası koordinesinde gerçekleştirildi. Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı askerleri, öğrenciler, Marmaris Gaziler Derneği yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri temizliğe katıldı.
Günlük gezi turu yapan teknelerle ilçe körfezinden çıkış yapan gönüllüler Cennet ve Bedir Adası'ndaki koyları temizledi. Çoğunluğu pet su şişelerinden oluşan 3 traktör römorku çöp toplandı. Gelecek kuşaklara temiz çevre bırakmak için bu tür etkinliklere destek verdiğini dile getiren Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, "105 ülke ile eş zamanlı olarak kıyı temizliği başlatıldı. Kirlilikle mücadele ve bilinçlendirmek için periyodik olarak düzenlediğimiz kıyı ve deniz temizliğine bir yenisini daha ekledik. Turizmden başka gelir kaynağı olmayan ilçemizin kıyı ve denizlerini koruması en başta görevlerden biridir. Kampanyaya destek veren başta asker olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrencilere teşekkür ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!