Yılda 5.000 kişiyi işe yerleştirecekler

Güncelleme Tarihi:

Yılda 5.000 kişiyi işe yerleştirecekler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 11:20

Finans ve mali işler alanında uzmanlaşmış olan seçme ve yerleştirme şirketi Badenoch&Clark, İstanbul’da ofis açtı. 1 yıl içinde 1.000 kişiyi işe yerleştirmeyi hedefleyen şirket, 3 yılın sonunda her yıl 5.000 kişiye iş bulacak.

Haberin Devamı

Yılda 5.000 kişiyi işe yerleştirecekler
Adecco Group’un uzman markalarından Badenoch&Clark (B&C), Türkiye’de ofis açtı. 8 ülkede faaliyet gösteren İngiliz kökenli seçme ve yerleştirme firması B&C, sadece finans ve mali işler alanlarında faaliyet gösterecek. Finans, muhasebe, vergi, iç denetim, hazine, hukuk, İK, bu alanların başlıcaları. Şirketin genel müdürlüğüne daha önce KRM Vedior, Randtsad ve HumanGroup’ta çalışan Semira Demir getirildi. Şimdilik 4 kişilik bir ekip olarak çalışan B&C, yıl sonunda 15 kişi, 3 yıl sonununda da 100 kişiye çıkacak. Türkiye’de 1 yılda 1.000 kişiyi, 3 yılın sonunda da yılda 5.000 kişiyi işe yerleştirmeyi planlıyorlar. Semira Demir sorularımızı yanıtladı:

B&C, Türkiye’ye girme kararını nasıl verdi?
Türkiye çok ilgi çekici bir pazar, açıkçası son dönemde politik gidişat nedeniyle pek çok yatırımcıyı küstürmüş ve geri döndürmüş olmasına rağmen, hem jeopolitik konumu hem eğitimli genç nüfusu sebebiyle çok iyi bir pazar. Aslında Adecco Group gözüyle baktığınızda, Türkiye, Avrupa’daki birçok büyük ülkenin yanında çok ufak kalıyor ama buna rağmen, Orta Doğu’ya açılım açısından ve nüfusa dayalı fatörler açısından Türkiye de bu yatırım planına dahil edildi.

Türkiye’ye gelen pek çok İK firması oldu son dönemde, neden?
Evet ama çoğu aslında franchise. İsim haklarını alarak, kendi networklerini kullanarak iş yapıyorlar. B&C farklı, sermaye tamamen buraya geldi ve bizim hedeflerimiz idddialı hedefler. Hem enerjimiz yüksek hem yatırım gücümüz yüksek. Piyasada da çok fazla fırsat var.

Kaç kişiye istiham yaratmayı planlıyorsunuz?
1 yılda 1.000 kişilik işe alım faaliyeti yürütürüz. Hedeflediğimiz 100 kişilik organizasyona eriştiğimizde de yıllık 5.000 kişilik işe yerleştirme yaparız.

Siz hangi alanlarda işe yerleştirme yapacaksınız?
Finans, vergi, iç denetim, muhasebe, hukuk ve İK.

Hangi seviyede?
Orta ve üst düzeyde. 1.5-2 aylık sürede aldığımız hissiyat şu ki, hakikaten belli alanda uzmanlaşmış bir danışmana ihtiyaç varmış. Sadece finans dediğimizde hem İK departmanlarından he de üst düzey yöneticilerden çok olumlu tepkiler alıyoruz.

Şu an ağırlıklı olarak hangi pozisyonlara çalışıyorsunuz?
CFO pozisyonu çalışıyoruz iki tane, ayrıca beklediğimiz başka CFO pozisyonları da var. Türkiye’nin yatırım gücü artıyor, tepe finans pozisyonları da hareketlenmeye başladı. Her zaman olduğu gibi bütçe raporlama müdürü, vergi müdürü, finans direktörü, finans müdürü, iç denetim müdürü, finansal kontrol müdürü bunlar hali hazırda çalıştığımız projeler.

Finans sektörü nasıl buluyor personelini?
Genelde yeni mezun alımı yapıyorlar ve kendileri yetiştiriyorlar. İçerideki çok güzel gelişim programları işletebilen bir sektör finans sektörü. Genelde atamaları içeriden oluyor ama içeride doğru kişinin olmadığı kilit pozisyonlarda çok nadir headhunter kullanıyorlar. Tepe yönetimler hep içeriden yetişme kişiler ama belki daha ara kademede, o an dolduralamayacak bir pozisyonda, yetenek kıtlığı olduğunda headhunter’a başvuruyorlar.

Peki ya küçük ölçekli bankalar?
Onlar için piyasadaki know-how çok kıymetli, yeni mezun olup yetiştirmek gibi bir zamanları yok
o nedenle direkt kârlılığa geçebilmek için hazır yetişmiş elemanları alıyorlar. Onlar da bizim için bir fırsat.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!