Akif Beki rehine operasyonunu hurriyet.com.tr'ye anlattı

Güncelleme Tarihi:

Akif Beki rehine operasyonunu hurriyet.com.trye anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 10:19

Hürriyet Gazetesi yazarı Akif Beki Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte 46'sı Türk 49 rehinenin serbest kaldığı haberini Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de aldı. Türk rehinelerin sınırı geçtiği bilgisi alınır alınmaz Türkiye'ye dönmek üzere uçak hazırlandı.

Haberin Devamı

Akif Beki rehine operasyonunu hurriyet.com.trye anlattı
IŞİD’in elinde olan 46’sı Türk vatandaşı 49 rehinenin Türkiye’ye gelmesi için yapılacak operasyon haberini Başbakan Ahmet Davutoğlu dün saat 23:30 sularında Azerbaycan’da aldı. Davutoğlu’yla birlikte olan heyette Hürriyet Gazetesi Yazarı Akif Beki de vardı.

Beki, Başbakan Davutoğlu’nun dün gece operasyonun her safhası konusunda MİT müsteşarından bilgi aldığını söyledi. Beki, “Gece boyunca Davutoğlu operasyonu takip etti. Saat 23:30 sularında ilk haber geldi. Sabaha karşı 5 gibi de Türk vatandaşları Suriye üzerinden Türk sınırına giriş yaptı” dedi.

ANKARA'YA GİDECEKLER

Beki dün gece yaşanan anları ve operasyondan haberdar olma sürecini ise şöyle anlattı: “Sabaha karşı gazeteciler acele bir şekilde toplantı odasına çağrıldı ve Başbakan burada operasyonu anlatan bir açıklama yaptı. Rehinelerin sınırı geçtikleri bilgisi alındıktan sonra ise uçak Türkiye’ye dönüş için hazırlandı” dedi. Akif Beki saat 10:00 civarında Türkiye sınırına giriş yapan rehinelerin özel bir uçağa alındığını ve Ankara’ya götürüleceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!