Bakan Çağatay Kılıç'tan Fenerbahçe ve Galatasaray'a tepki

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çağatay Kılıçtan Fenerbahçe ve Galatasaraya tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 09:51

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kürekte dünya 3.’sü olan milli takımdan sadece kendi kürekçilerini tebrik etmesine tepki gösterdi, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Haber Türk Gazetesi'nin haberine göre; Hollanda’da geçen ay yapılan Dünya Kürek Şampiyonası’nda, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli kürekçilerden oluşan 8 tek hafif kilo milli takımı üçüncü olarak Türkiye’ye tarihindeki ilk madalyayı kazandırmıştı. Ancak iki dev kulüp, kendi internet sitelerine sadece kendi sporcularının isimlerini yazıp, kutlamış, diğerlerini adeta yok saymıştı.

İşte bu konu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın önceki gün Ankara’da olimpik federasyonların başkanlarıyla yaptığı toplantıda gündeme geldi. Yaşananlara tepki gösteren Bakan Kılıç, böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, milli takımların her türlü kulüp yapılanmasının üzerinde olması gerektiğini vurguladı. Kılıç, Kürek Federasyonu’ndan da konuyu inceleyerek bir daha böyle bir durum yaşanmaması için gerekli uyarıları yapmasını istedi.

Haberin Devamı

FEDERASYONDAN UYARI
Kürek Federasyonu’nun da hem Fenerbahçe hem Galatasaray kulüplerine konuya ilişkin birer resmi yazı göndererek açıklama isteyeceği ve uyarıda bulunacağı öğrenildi.

İki kulüp arasında benzeri bir durum geçen hafta boksta yaşanmış, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın madalya taktığı Fenerbahçeli boksörün fotoğrafları her iki kulübün web sitelerinde de yayınlanmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!