GFB ve Anadolu GFB mahkemede liderleri mahkemede barıştı

Güncelleme Tarihi:

GFB ve Anadolu GFB mahkemede liderleri mahkemede barıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 18:15

Fenerbahçe'nin iki taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler ve Anadolu Genç Fenerbahçeliler'e, “Çıkar amaçlı suç örgütü” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasında birbirine girerek adliyeyi savaş alanına çeviren iki grubun liderleri, ikinci duruşmada kardeşlik mesajları verdi. İki grubun liderleri Safa Kalya ve İbrahim Gümüştekin ifadelerinde polisin kendilerine komplo kurduğunu ileri sürdü. Taraftar grubu liderleri Kalya ve Gümüştekin duruşmada, suç örgütü kurmadıklarını, polislerin bu işi kendi üzerlerine yıktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

GFB taraftar gurubu lideri Sefa Kalya ile Anadolu GFB taraftar gurubu lideri İbrahim Gümüştekin’in ‘örgüt lideri’ olmakla, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli ile Aziz Yıldırım karşıtı olarak tanınan Tahir Kıran’ın da, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ ile suçlandığı 46 sanıklı davanın ilk duruşmasında, iki grubun 300 kadar taraftarı kavga ederek adliyeyi savaş alanına çevirirken, ikinci duruşmaya her iki grup lideri katıldı. Anadolu Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, biri tutuklu 11 sanık dışında hiçbir taraftar katılmadı.

Genç FB taraftar grubunun lideri olan ve suç örgütü kurmakla suçlanan tutuksuz sanık Sefa Kalya, olayın komplo olduğunu iddia ederek, “Biz kardeştik, ayrı düştük. Emniyet bize komplo kurdu. Genç FB örgüt değildir. Bizler maça gideriz. Hepimiz arkadaşız, kardeşiz. Sorunumuz vardı hallediyoruz. Ölen arkadaşımız bizim canımızdı. Polis bu işi bir yıldır çözemeyince üzerimize yıktı. Suç örgütünü biz kurmadık, emniyet kurdu” dedi.

Anadolu Genç FB lideri İbrahim Gümüştekin de, silahlı suç örgütü kurmakla suçlandığını belirterek, “Polis üç evimi de aradı. Oğlumun oyuncak silahından başka silah bulamadı. Silah nerede ki ben silahlı örgüt kurmuşum” diye sorunca hakimin, “Gel sen kürsüye otur, ben yerine geçeyim, sen bana soru sor” şeklinde uyarısıyla karşılaştı. Gümüştekin’de, Sefa Kalya gibi suçlamaları reddederek, “25 yıldır tribündeydik. Yönetimden aldığım biletleri sattığım iddiaları asılsız. Ben bileti olmayanlara cebimden bilet alırım. Dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanının Aralık operasyonunda konuşmalarını montajlayan ve şimdi yargılanan polislerin kurbanıyız. Bizim de konuşmalarımızı montajlamışlar. Benim Sefa ile hiçbir tartışmam olmadı. Kavgalarımızı sulh ettik” dedi.

Mahkeme, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, savunması alınan sanıkları da duruşmadan vareste tutarak duruşmayı erteledi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe’nin tribünlerinde faaliyet gösteren taraftar gruplarının; “Genç Fenerbahçeliler”, “Eski Fenerbahçeliler”, “Eski Fenerbahçeliler - Sabahlayan Tayfa” ve “Kill For You” isimleriyle anıldıkları, bu gruplardan en büyüğünün “Genç Fenerbahçeliler” olduğu, “Eski Fenerbahçeliler”, “Eski Fenerbahçeliler - Sabahlayan Tayfa” ve “Kill For You” taraftar gruplarının yöneticisi ve bir kısım üyelerine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma ile bu örgüte üye olma suçlarından yürütülen soruşturmada, gruplardaki kişilerin birbirleri ile iletişimleri tespit edildiği ancak bazı münferit eylemleri dışında taraftar grubu olmanın ötesine geçmediği anlatıldı. Örgüt olarak nitelendirilen Genç Fenerbahçeliler ve Anadolu Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu liderleri Safa Kayla ve İbrahim Gümüştekin’in örgüt lideri olarak geçtiği ve Anadolu Adalet Sarayı Örgütlü Suçlar Savcıları’ndan Veysel Yıldız tarafından hazırlanan 195 sayfalık iddianamede, 46 sanık yer aldı. Sefa Kalya’nın adamları Erdinç Tuncer, Ferhat Delen, Emre Gürsoy’un bilet konusunda husumetli oldukları taraftar Cengiz Taran’a saldırı amacıyla Üsküdar’daki Şileliler Derneği’ne silah saldırı düzenledikleri, Taran’ın saldırıyı haber alıp olay yerinden kaçması nedeniyle Tuncay Coşkun’un vurularak öldürüldüğü anlatılan iddianamede, 5 sanık hakkında ‘olası kast ile öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Diğer şüpheliler hakkında da, kasten yaralama, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, olası kast ile öldürmek, örgüte üye olmak, bıçak ve diğer aletleri izinsiz olarak taşıma ile bulundurmak, suçluyu kayırmak, mala zarar vermek, ruhsatsız silah, kasten basit yaralama, mermi bulundurmak ve uyuşturucu bulundurmak suçlarından, 6 aydan müebbet hapis cezasına kadar çeşitli cezalar istendi. Şüphelilerin tamamına ise seyirden men cezası verilmesi istendi.

Kulüp yöneticilerinin bazılarından gördükleri destek ile toplu biletlerle tribüne yerleşen örgüt üyelerinin, bu yöneticilerin isteği üzerine bazı yöneticiler ya da futbolcular lehine ya da aleyhlerine tezahürat yaptıkları, bazı yöneticiler üzerinde baskı kurdukları, diğer taraftar gruplarını sindirilmeye çalıştıkları anlatıldı.

İki ismin liderliğindeki grupların ilk olarak yönetimin güdümünde olduğu, bedava biletin kesintiye uğraması üzerine Sefa Kalya’nın, Tahir Kıran’dan destek görmeye başladığı, bu durumu fark eden Yıldırım’ın ise İbrahim Gümüştekin’i desteklediği ifade edilen iddianamede, iki yöneticinin bu isimlere bedava bilet temin ettiği belirtildi.

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Tahir Kıran’ın, “Genç Fenerbahçeliler” taraftar grubunun lideri olan Sefa Kalya ve bu örgüt içerisinde yer alan üyeler ile temas halinde olduğu öne sürülen iddianamede, Aziz Yıldırım’a karşı olmaları dolayısıyla bu gruba bedava bilet temin ettiği, zaman zaman da kendi parasıyla bilet alarak yardım ettiği ileri sürülerek, Kıran hakkında, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!