‘T’ gitti ceza yolda

Güncelleme Tarihi:

‘T’ gitti ceza yolda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:09

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka arasında bir süredir polemiklerle devam eden musluk suyu kavgasında, Nazlıaka’nın sitesinde önceki gün ‘kaçak su’ kullanıldığını tespit eden ASKİ ekipleri, dün de kaçak bağlantıyı keserek, siteye şehir şebeke suyu bağladı.

Haberin Devamı

Ekipler, kaçak kuyu suyu ve şehir şebeke suyunun kuyu suyu ile birlikte siteye kaçak olarak verildiği ‘T’ bağlantı sistemini iptal etti.

ASKİ Kaçak Su Müdürü Rafet Aksoy, mevcut 21 konutun ortak olarak kullandığı sitenin kuyu suyunu iptal ettiklerini ifade ederek, “Kuyudan depoya giden hattı iptal ederek şehir şebekesini temiz olarak siteye vermiş bulunmaktayız. Şebeke suyundan kaçak olarak depoya bağlanan bağlantıyı da iptal ettik. ASKİ’nin temiz suyunu siteye bağladık. Yasal olarak cezai işlem uygulanacak. Cezai işlemlerini siteye tebligatla bildireceğiz” dedi.

SİTE YÖNETİCİSİ: KLOR VE TUZ VAR

ASKİ yetkililerinin işlemlerinin ardından depoya gelen site yöneticisi Can Sezgin de bağlantıdan ilk defa haberinin olduğunu savunarak, “Haberimiz bile yok, eskiden kalma bir şey herhalde. 30 sene önceki bağlantıyı gelip kestiler. Vanası bile çürümüş, onu kullanmıyorduk. Belediye yetkilileri ve ASKİ depoda klor ve tuz bulunmadığı açıklamalarında bulundu. Fakat depodaki su için düzenli olarak klor ve tuz karışımı yapıyoruz. 2008’de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, kuyu sularının sorumluluğunu belediyelere devredince kuyu suyuna ruhsat almak için 2008’de ASKİ’ye dilekçe verdik. Fakat bir yanıt alamadık. Eski yöneticimiz şehir dışında, geldiğinde dilekçeyi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

KİMSE RAHATSIZ OLMADI

Nazlıaka’nın şebeke suyundan rahatsızlandığı yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Sezgin, “Aylin hanım zamanının dörtte birini evinde geçiriyor. TBMM’de ve birçok yerde daha fazla vakit geçiriyor. Burada 21 villadaki diğer sakinler sudan rahatsız olmadı, sadece Aylin hanım rahatsız oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!