İşitme engellinin lise sorunu TBMM’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

İşitme engellinin lise sorunu TBMM’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi, İzmir'de işitme ve konuşma engelli İbrahim İbiş'in kaynaştırma öğrencisi olarak engelsizlerle aynı liseye verilmek istendiğini anımsattı.

Haberin Devamı


Babanın itirazı üzerine İzmir'de bu tür engeli olan öğrencilerin okuyabileceği lise düzeyinde bir eğitim kurumunun bulunmadığının ortaya çıktığını kaydeden Moroğlu, "Basında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin lise eğitiminin zorunlu hale gelmesiyle bu tür sorunların yaşanmaya başlandığını, yeni bir okul açma fikrinin bakanlığınıza iletileceğini ifade ettiği belirtilmektedir" dedi.

Okul isteği var mı
İzmir genelinde ilköğretim ve orta öğretimde okuyan kaç engelli çocuk bulunduğunu soran Moroğlu, 'kaynaştırma öğrencisi'nin hangi kriterler gözetilerek, nasıl belirlendiğinin açıklanmasını istedi. Bu konuda karar veren kurum ya da kurumların nereler olduğunun açıklanmasını isteyen Moroğlu, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakanlığınıza yeni bir okul açılması talebi ile başvuruda bulunulmuş mudur" diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!