Gazi unvanı Ata mirası

Güncelleme Tarihi:

Gazi unvanı Ata mirası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:09

Gaziler Günü, Anıtkabir ve Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, “Gururla taşıdığımız gazi unvanı, Atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” dedi.

Haberin Devamı

Anıtkabir’deki tören, Ankara Vali Vekili Mehmet Ali Ulutaş başkanlığındaki heyetle gerçekleşti. Atatürk mozolesi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk bırakıldı. Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Anıtkabir özel defterini imzalayan Ulutaş, bugünün, Türk milletinin birliği ve bağımsızlığı, vatanın bütünlüğü için canlarını ortaya koyarak gazilik unvanına erişmiş kahramanların günü olduğunu ifade etti. Diğer bir tören ise Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törende, Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği adına anıta çelenk bırakıldı. Ardından konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, "Gururla taşıdığımız gazi unvanı, Atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır" dedi. Derneklerinin de 19 Eylül'de kurulduğunu belirten Tandoğan, şehit ve gazilerin toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bugüne sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığına dikkati çeken Tandoğan, bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ettiklerini kaydetti. Tandoğan, "Şehitler ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine ilgisizlik, tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!