Gökçek, tarımdaki proje ve hedefleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek, tarımdaki proje ve hedefleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:09

18. Uluslararası Tarım Fuarı’nın AKM’de düzenlenen açılış kurdelesini kesen Başkan Melih Gökçek, “Ankara’da gizli kalmış, tüm tarım ürünlerinin dünya pazarında yer almasını sağlayacağız” dedi. Gökçek, ilçelerle ilgili tarımsal projelerini özetle şöyle aktardı:

Haberin Devamı

ÇİFTÇİYİ TEŞVİK EDECEĞİZ

“Ankara’yı tarımda dünya markası haline getirmeye kararlıyız. Önümüzdeki 5 yıl Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olacak. Tarımdaki hedefimizi gerçekleştirmek için sağlam adımlar atıyoruz. Bunlardan en önemlisi yeni kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı. Bu birimimizle Ankara’nın tarım potansiyelini ortaya çıkaracağız. Ankara’da gizli kalmış, tüm tarım ürünlerinin dünya pazarında yer almasını sağlayacağız. Çiftçimizi üretime teşvik ederek, ilimizin, ilçemizin ve köylümüzün kazanmasına aracı olacağız. Rekabet avantajı ile Ankara topraklarında ürün çeşitliliğinin artması sağlanacak. Daire Başkanlığımız adına ilk somut projemiz ise Evren ilçemizin bir balıkçı kasabası olması. Yürüttüğümüz proje çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

SALÇA FABRİKASI AÇILIYOR

Bu yıldan başlamak üzere 5 pilot ilçemizde 50’şer aileye 10 dişi ve 1 erkek koyun ve keçi dağıtımımız olacak. Bu dağıtım yalnızca hayvan dağıtımı ile sınırlı kalmayacak. Sürü ıslahı, yetiştiricilik eğitimleri ile süt ve etin pazarlamasına vereceğimiz destekle küçükbaş hayvan üretimimizi nicelik ve nitelik olarak birlikte artıracağız. Ayaş’ta bulunan salça fabrikası, belediyemiz tarafından yeniden üretime açılıyor. Amacımız Ayaş ve yakın bölgelerde üretilen kaliteli domateslerin salça yapılarak, Türkiye ve Dünya pazarına girmesini sağlamak. Fabrika üretim miktarını arttırmakla kalmayacak, inşallah birçok aileye de gelir imkanı sağlayacak.

BAL ORMANI OLUŞTURULACAK

Ankara’nın önemli yer altı kaynaklarını da kullanacağız. Jeotermal sularımızı sağlıkla ve tarımla buluşturmak için projelere devam ediyoruz. İnşallah bu dönem içerisinde örnek kullanın alanlarını kurmuş oluruz. Organik sertifikasına sahip üst düzey balların üretileceği bal ormanları oluşturmak içinde ilçe tespitlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Ankara’nın organik balları sofralarınızda yer bulacak. Bir örnek projemiz de Nallıhan’da gerçekleşiyor. İğne Oyası ve ipek işlemeler dendiğinde akla ilk gelen ilçemiz olan Nallıhan’da ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi içinde ayrı bir proje yürütüyoruz. İnşallah Nisan-Mayıs aylarında başlayacak olan ipek böceği üretim sezonunda yenilikler yetişecek ve bir Ankara markası da Nallıhan’dan çıkacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!