Dün onların günü

Güncelleme Tarihi:

Dün onların günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

ÇANAKKALE'de düzenlenen Gaziler Günü etkinliği, ülkedeki 81 ilden 300'e yakın gaziyi buluşturdu.

Haberin Devamı


Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askerler, öğrenciler ve muharip gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması sonrası saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Necdet Erdinç yaptı.

Dün onların günü

Gaziler gününün savaş meydanlarında canını ortaya koyarak vatanına hizmet edenlerin şeref günü olduğunu söyleyen Erdinç, "Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu güne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugün de artarak devam ettiğini müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmemesine, birlik ve bütünlüğümüzün, üniter devlet yapımımızın bozulmamasına ne biz nede bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Dün onların günü

Türk tarihinin şehit ve gazilerin yazdığı destanlarla dolu olduğunu kaydeden Vali Ahmet Çınar, "Gazilerimize ve şehitlerimize saygı duyan bir nesil yetiştirebiliyorsak büyük bir devlet olarak yaşayabilir, milli bilinci vatan olan millet bir nesil yetiştirmiş oluruz. Böyle büyük bir milletin vatan için fedakarlıklar yapmış bir milletin evlatlarının da aynı bilinçle var olacağını biliyoruz" diye konuştu.
Törenin ardından Çanakkale İskelesi'nde bağlı bulunan TCSG Güven gemisinde konuklara ikramda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!