'Gelene git demeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Gelene git demeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 10:42

Haklarında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ iddiasıyla dava açılan Beşiktaş taraftar grubu “Davamıza siyaset karışsın istemiyoruz” dedi. CHP Genel Başkanı da bu isteğe saygı gösterdi.

Haberin Devamı

GEZİ olayları sırasındaki aktif rolleri sonrası haklarında “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlaması ile dava açılan Beşiktaş’ın en önemli taraftar grubu Çarşı’nın dün önemli bir misafiri vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu maça gitti ve Çarşı ile birlikte karşılaşmayı izlemek istedi. Ancak doğu tribününde maçı izleyen Çarşı’nın önde gelen isimleri Kılıçdaroğlu’nu kibar bir dille geri çevirdi ve “Davamıza siyaset karışsın istemiyoruz” dedi.
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu 90 dakikayı protokol tribününden takip etti. Konu ile ilgili olarak Hürriyet’e açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
Sadece spora değil, dünyaya çağdaş bakış açısıyla yaklaştıkları için, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inandıkları için Çarşı ve darbeyi yan yana getirdiler. Önce Çarşı ile birlikte Doğu Tribünü’nde oturacaktım ama onların isteği, Beşiktaş’ı protokol tribününden izleyin olunca biz de o çağrıya uyduk. Sporun centilmenlik oyunu olduğunu her zaman için biliyoruz.
Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oynadığı karşılaşmalara da gittim. Beşiktaş maçına gelmemiştim, böylece ben de sporda centilmenliği göstermiş oldum.
Cumhuriyet Halk Partisi kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu kararda güvenlik önlemlerinin de rolü var.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun protokol tribününde arkadaşımız Tolga Yenigün’ün sorularını yanıtladı. Oldukça keyifli olduğu gözlenen Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşı’nın aldığı karara saygı duyduğunu dile getirdi. Çarşı grubunun önde gelen isimlerinden ve ‘hükümeti yıkma girişimi’ suçundan hakkında dava açılan Ayhan Güner, “Gelene git demeyiz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz ama davamıza siyaset girsin istemiyoruz. Çarşı özgürlüktür. Siyasi platforma geçersek özgürlüğümüzü kaybederiz” dedi. Başkan Fikret Orman ise trafik nedeniyle stada gidemeyince mücadeleyi televizyondan izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!